Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

sâmbătă, 26 septembrie 2015

Planificare clasa a III-a- ed. SINAPSIS

Planificarea este oferită de editura „Sinapsis”. Întrucât la clasa a III-a nu sunt încă manuale, această planificare reprezintă un ideal material didactic necesar în planificarea materiei. Astfel, indiferent de manualul vechi utilizat la clasă, cu excepția manualului de matematică (care este TOTAL în neconcordanță cu noua programă!), noi considerăm că planificarea reprezintă un excelent punct de reper. Sperăm să vă fie de folos:

vineri, 25 septembrie 2015

Clasa a III-a: - „Persoana” (fișă de lucru)

Ce înseamnă să fim persoane? Oamenii, plantele și animalele alcătuiesc lumea vie. Corpurile vii se nasc, trăiesc, se dezvoltă, îmbătrânesc și mor. Omul face parte din lumea vie, dar numai despre el putem spune că este o persoană. Din fișa următoare școlăreii vor afla care sunt deosebirile, dar și asemănările dintre o persoană și restul lumii vii:

miercuri, 23 septembrie 2015

Hai să ne jucăm!

Un joc nou în fiecare săptămână! Așa ne-am propus pentru ora de „Joc și mișcare” și sperăm că timpul frumos va fi de partea noastră! Astăzi ne-am jucat, iar distracția și voia bună au venit de la sine. Iată jocul nostru, simplu și amuzant:

luni, 21 septembrie 2015

Clasa a III-a: - Regulile clasei

La prima lecție de „Educație civică” școlăreii au avut ca sarcină realizarea, în echipă, a unei lucrări cu o temă foarte incitantă: „Regulile clasei”. Pe cartoane colorate am imprimat regulile=perele, însoțite de un proverb sau citat adecvat=frunzele, norii prezintă citate elocvente pentru a demonstra cât de important este să fii politicos, iar picăturile de ploaie aduc vorbe magice. Bineînțeles, tulpina copacului ne întâmpină cu un zâmbet vesel în fiecare dimineață! Toate acestea le-am afișat, ca o încununare a muncii noastre, chiar pe ușă:

vineri, 18 septembrie 2015

La o școală din pădure - Passionaria Stoicescu (lectură)

Textul lecturii „La o școală din pădure” este însoțit de câteva exerciții pe care școlăreii le vor avea de rezolvat. Aceste exerciții îi vor ajuta să înțeleagă mai bine textul citit, le vor dezvolta imaginația și creativitatea:

Clasa a III-a:Bucurie de toamnă - M. Sadoveanu

Fișa de lucru vine în ajutorul școlăreilor care, prin rezolvarea exercițiilor, vor înțelege mai bine textul citit. Fișa are un grad mediu de dificultate și poate fi utilizată în cadrul lecției „Bucurie de toamnă” de Mihail Sadoveanu:

marți, 15 septembrie 2015

Deșteaptă-te, române! - A.Mureșanu

Este o fișă care conține câteva exerciții aplicative pe baza textului „Deșteaptă-te, române!”. Fișa cuprinde câteva informații generale despre versurile imnului național, exerciții aplicative și o prezentare a simbolurilor reprezentative țării noastre: stema, steagul:

duminică, 13 septembrie 2015

Materiale necesare în clasa a III-a

Pentru prima zi am pregătit, atât pentru școlărei, cât și pentru părinți, o listă cu materialele necesare în funcție de materiile studiate. În plus, la această listă am adăugat o serie de alte material de care vom avea nevoie:

sâmbătă, 12 septembrie 2015

Evaluare inițială - M.E.M.

Este un test de evaluare inițială prin care se testează cunoștințele de bază ale micuților școlărei, aflați pentru prima dată la școală.

vineri, 11 septembrie 2015

A început școala! (compunere)

       Este prima zi de școală. Dimineața este caldă și toamna zâmbește blând printre crengile copacilor. Se anunță o zi însorită și caldă de început de toamnă. Mă îndrept spre școală și simt cum mă cuprind emoțiile.

Calendar școlar 2015-2016 (NOU)

Structura anului școlar 2015-2016 s-a modificat, deci și calendarul școlar a suferit câteva modificări. Vă prezentăm un model de calendar școlar pentru anul școlar 2015-2016, în conformitate cu modificările prevăzute . Sperăm că vă va fi de folos!

Noua structură a anului școlar 2015-2016

Structura anului școlar 2015-2016 a fost modificată! Noutatea constă în faptul că vacanța de iarnă va avea trei săptămâni, nu doar două, așa cum era prevăzut inițial.Ordinul ministrului Educației și Cercetării Științifice cu privire la noua structură a anului școlar a fost publicată în Monitorul Oficial pe 10 septembrie 2015. Potrivit acestuia, noul an școlar va avea 36 de săptămâni de cursuri, deci în total 175 zile lucrătoare, cu două zile mai puțin decât anul școlar anterior. Noua structură a anului școlar este următoarea:

joi, 10 septembrie 2015

Comisia Metodică a Învățătorilor(documente)

Materialul prezintă lista documentelor necesare pentru întocmirea dosarului Comisiei Metodice a Învățătorilor:

luni, 7 septembrie 2015

Rodnicia toamnei - proiect

Prima zi de școală este specială atât pentru școlari, cât și pentru cadrele didactice. Școlăreii merită să fie surprinși în acestă zi cu un nou decor în sala de clasă. Un panou special amenajat cu lucrări realizate de ei poate reprezenta oricând o surpriză.

duminică, 6 septembrie 2015

Chipul meu (dezvoltare personală)

Fișele pot fi folosite cu succes în cadrul primelor ore de dezvoltare personală. Modelele le veți găsi în fișele de mai jos. Prima fișă reprezintă un chip de băiețel și unul de fetiță. Se colorează, se decupează și se îndoaie pe linia punctată, apoi lipim. Veți observa că unei fișe îi lipsește „chipul” și aici intervine imaginația copiilor, fiecare își desenează propriul chip, apoi se vor prezenta în fața colegilor.

Harta textului

Sunt două modele de fișe concepute astfel încât să vină în sprijinul școlăreilor. Prin completarea lor, elevii nu numai că vor ține evidența lecturilor citite, dar vor reuși să înțeleagă mult mai bine conținutul acestora. Sperăm că le vor lucra cu plăcere:

joi, 3 septembrie 2015

Test de evaluare inițială C.L.R. - clasa aII-a

Este un test de evaluare pentru școlăreii aflați la începutul clasei a II-a. Pe baza textului pe care îl au de citit cu mare atenție, ei vor rezolva cerințele exercițiilor. Sperăm că vă este util:

miercuri, 2 septembrie 2015

Test inițial C.L.R- clasa I

Acest test îi va ajuta pe școlărei să-și verifice cunoștințele la începutul clasei I. Testul cuprinde exerciții cu un grad mediu de dificultate și, cu siguranță, va fi rezolvat cu plăcere de elevi. Sperăm că vă este de folos acum, la început de an școlar:

Test inițial C.L.R. - clasa pregătitoare

Testul este în așa fel conceput încât să evalueze cunoștințele de bază ale micilor școlărei, aflați pentru prima dată la școală. Sperăm că vă va fi de folos:

Test inițial la limba română - clasa a III-a

Este un test inițial pentru clasa a III-a foarte potrivit pentru primele zile de școală. Exercițiile sunt concepute pe baza textului prezentat inițial. Sperăm că vă este util:

marți, 1 septembrie 2015

Model orar școlar

Școlăreii vor fi încântați să primească, în prima zi de școală, un orar frumos colorat în care își vor nota orele/materiile pe care le vor studia: