Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

luni, 30 septembrie 2013

Despărțirea cuvintelor în silabe

Școlăreii vor demonstra buna lor pregătire. Ei vor avea ca misiune să despartă cuvintele în silabe și să marcheze numărul acestora prin linii orizontale în spațiul indicat. Bineînțeles, sarcina conține și activitate distractivă: colorarea imaginilor din fișa primită.

vineri, 27 septembrie 2013

Pinocchio - puzzle

Mascota noastră buclucașă ne așteaptă cuminte în clasă și, dacă suntem atenți, el ne pregătește mereu câte o surpriză! Pentru următoarele activități ne-a pregătit un puzzle.
Am procedat astfel:

Frunze de colorat și decupat

Colorarea, pictarea și decuparea după contur este o activitate pe care toți școlăreii o preferă. Următoarele modele de frunze îi pot ajuta să demonstreze cât sunt de talentați:

miercuri, 25 septembrie 2013

Desenăm pas cu pas - Peștișorul

În timpul activităților micuții școlărei sunt dornici de  a îmbina ”utilul” cu ”plăcutul”. Astăzi am desenat pas cu pas un peștișor și am reușit să îmbinăm armonios exercișiile de memorizare, cu activitățile matematice, dar și cu artele vizuale:

marți, 24 septembrie 2013

Găsește perechea! (joc)

Atât de mult le-a plăcut școlăreilor jocul în care camionul  le aduce în dar surprize, că fără să vrem acest joc a devenit unul din preferatele lor. Astăzi camionul buclucaș a adus altă surpriză: un joc nou, care se numește ”Găsește perechea!”. Iată cum ne-am jucat:

luni, 23 septembrie 2013

Pinocchio-colorăm împreună!

Vi-l amintiți pe Pinocchio? Este mascota noastră, a clasei I. Astăzi am dovedit că știm să lucrăm în echipă, să fim disciplinați și am obținut cea mai frumoasă mascotă a clasei care s-a pomenit vreodată!
Vă spunem și vouă cum am procedat:
MATERIALE FOLOSITE: un camion de jucărie (obligatoriu cu remorcă); plic, jetoane cu imaginea lui Pinocchhio;
Cum ne-am jucat?Iată:

duminică, 22 septembrie 2013

Pinocchio-mascota clasei

Școlăreii din clasa I sunt cu adevărat niște ștrengărei fără pereche: sinceri, deschiși, veseli și curioși din cale-afară. Tocmai de aceea am ales împreună mascota clasei ca fiind un personaj, pe cât de cunoscut, pe atât de îndrăgit de copii. Am găsit și o poezie despre Pinocchio pe care școlăreii au memorat-o cu multă plăcere!

vineri, 20 septembrie 2013

Ghicește animalul!(joc)

Acest joc l-am folosit în prima săptămână pentru a verifica și sistematiza cunoștințele dobândite de copii despre animalele sălbatice și domestice. Ei și-au exersat deprinderile de a stabili legături între cunoștințe, au clasificat în mod independent animalele după anumite criterii.

Prima îngrijorare


Astăzi porțile școlii s-au deschis mai generoase și mai dornice ca niciodată să-și primească elevii. Dimineața se anunță caldă și plăcută, numai bună pentru festivitatea care va avea loc. Emoțiile unui școlar de clasa întâi sunt amplificate de agitația și preocuparea exagerată a celor din jurul lor: părinți, bunici, prieteni...

marți, 17 septembrie 2013

Să facem cunoștință!

Primele zile ca școlar sunt extrem de solicitante pentru micii școlărei, dar și pentru părinți sau învățători. Pentru o primă zi de activitate am îmbinat jocul cu activitatea propriu-zisă. Sper că voi reuși astfel să descopăr înclinațiile și preferințele fiecărui școlărel, astfel încât învățarea să fie cât mai plăcută și eficientă pentru fiecare în parte:

vineri, 13 septembrie 2013

Expresii frumoase despre toamnă

Toamna aduce cu ea frumusețe și bogăție. Câteva expresii deosebite, prin care poeții au descris farmecul acestui minunat anotimp, vor fi de folos școlăreilor în alcătuirea celor mai frumoase compuneri:

a început să ruginească frunza-n codru şi în vii”
“trimite păsările călătoare în ţările de soare pline”
“gâze plăpânde , amorţite de frig, caută adăpost, sub stratul gros de frunze uscate”
“au rumenit frunzele plopilor”

Poveste de toamnă

 O poveste simpatică, numai potrivită pentru a fi citită micilor școlari care pășesc pentru prima dată pragul școlii.

                                                           Un licurici grăbit
         Într-o bună zi, către înserat, la marginea unei păduri apăru un licurici. Venea de la drum lung, abia târându-și picioarele. Era obosit și plin de praf. Pe deasupra mai era și plin de înțepături de urzici. Abia aștepta să ajungă acasă, să facă un duș și să se culce.

Portofoliul învățătorului

Cadrul didactic trebuie să fie o călăuză ce trebuie să-i dea fiecărui copil un ajutor afectiv și să vegheze la coacerea în ritm propriu a inteligențelor și inimilor. 


« Mapa învăţătorului » este un instrument de eficientizare a muncii învăţătorului pentru că :
-           permite păstrarea şi organizarea materialelor astfel încât acestea să fie operaţionale ;
-           obligă la o muncă de calitate, de responsabilitate şi rigoare profesională;
-           dă posibilitatea învăţătorului să-şi manifeste iniţiativa, creativitatea în completarea, reorganizarea şi actualizarea materialelor din mapă ;
-           oferă posibilitatea diminuării stresului, a emoţiilor provocate de inspecţiile inopinate, dacă este ţinută la zi ;
-           permite evaluatorului (director, metodist, inspector) o apreciere justă cu prilejul inspecţiilor, acordării calificativelor, a salariilor de merit etc.
“Mapa învăţătorului” trebuie să cuprindă următoarele:

miercuri, 11 septembrie 2013

Tematica ședințelor cu părinții

Ca în fiecare an, și pentru cadrele didactice prima zi de școală aduce emoții specifice. O planificare a ședințelor cu părinții este utilă întotdeauna și, chiar dacă nu corespunde exigențelor fiecăruia dintre d-voastră, poate reprezenta un reper sau un sprijin umil în activitatea de la catedră.