Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

luni, 21 decembrie 2015

Prăjitură „Negresa”

Prăjitura „Negresa” este o prăjitură delicioasă, care se prepară ușor iar rețeta este așa de simplă că nu ai cum să dai greș.Iată modul de preparare.
Se topește pe foc un pachet de margarină pentru prăjituri, se adaugă o jumătate de kilogram de zahăr, 4 linguri cacao și o ceașcă de apă. Veți obține o pastă ca o glazură pe care o lăsați la răcit.
După ce glazura s-a răcit adăugați 4-5 ouă întregi, unul câte unul, mestecând continuu cu telul, apoi puneți 250 g de făină(9 linguri),
un praf de copt stins și, dacă vă plac, o cană de nuci tocate sau stafide. Aluatul obținut trebuie să aibă consistența asemănătoare cu cea a aluatului pentru chec.
Se pune în tava unsă și tapetată și se dă la cuptor.
Pentru un efect deosebit puteți glazura prăjitura cu:

  • Ciocolată neagră:



  •  Nucă de cocos


  •  Spumă din albuș de ou și zahăr sau ciocolată albă:


  • Ciocolată albă și ciocolată neagră :


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu