Se topește pe foc un pachet de margarină pentru prăjituri, se adaugă o jumătate de kilogram de zahăr, 4 linguri cacao și o ceașcă de apă. Veți obține o pastă ca o glazură pe care o lăsați la răcit.
După ce glazura s-a răcit adăugați 4-5 ouă întregi, unul câte unul, mestecând continuu cu telul, apoi puneți 250 g de făină(9 linguri),
un praf de copt stins și, dacă vă plac, o cană de nuci tocate sau stafide. Aluatul obținut trebuie să aibă consistența asemănătoare cu cea a aluatului pentru chec.
Se pune în tava unsă și tapetată și se dă la cuptor.
Pentru un efect deosebit puteți glazura prăjitura cu:
- Ciocolată neagră:
- Nucă de cocos
- Spumă din albuș de ou și zahăr sau ciocolată albă:
- Ciocolată albă și ciocolată neagră :
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu