„Copilul râde:
Înțelepciunea și iubirea mea e jocul.” - Lucian Blaga
Prin inițierea acestui joc la nivel de clasă intenționez ca, prin joacă, școlăreii să ia contact permanent cu literele și imaginile care le însoțesc. Regulile jocului sunt simple și foarte ușor de reținut. Pentru crearea acestui joc m-am bazat pe regulile clasicului joc „Păcălici”, jucat cu atâta plăcere de toți copiii în perioada comunistă.
Jocul se poate desfășura în echipe de 2-6 jucători.După ce toate jetoanele au fost foarte bine amestecate, fiecare jucător primește câte patru cărți așezate cu fața în jos.restul cărților sunt așezate, cu fața în jos, astfel încât să fie la îndemâna jucătorilor.
Jucătorul din dreapta celui care a împărțit cărțile începe jocul. Dacă între cărțile lui găsește o pereche (cărți identice) le așează jos cu fața în sus și spune „Mai departe”. În cazul în care nu are nicio pereche, trage o carte și spune „Mai departe”.
Jocul continuă până ce toate cărțile din pachetul de pe masă se termină.
Acum fiecare jucător extrage de la jucătorul din dreapta sa câte o carte încercând să formeze perechi pe care le așează jos, cu fața în sus.
Jucătorii trebuie să încerce să scape de dragonul cel rău care nu are pereche. Jocul se încheie după ce toți jucătorii au împerecheat toate cărțile. Pierde jucătorul care a rămas cu dragonul fără pereche.
Regulamentul original al jocului „Păcălici” îl găsiți AICI
Jetoanele realizate de mine reprezintă literele a alfabetului însoțite de imagini pe care le voi imprima de două ori, dar în pachetul oferit copiilor voi avea grijă să se ale doar un dragon:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu