Prăjitura „Negresa” este o prăjitură delicioasă, care se prepară ușor iar rețeta este așa de simplă că nu ai cum să dai greș.Iată modul de preparare.
Se topește pe foc un pachet de margarină pentru prăjituri, se adaugă o jumătate de kilogram de zahăr, 4 linguri cacao și o ceașcă de apă. Veți obține o pastă ca o glazură pe care o lăsați la răcit.
După ce glazura s-a răcit adăugați 4-5 ouă întregi, unul câte unul, mestecând continuu cu telul, apoi puneți 250 g de făină(9 linguri),
Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII
▼
luni, 21 decembrie 2015
sâmbătă, 19 decembrie 2015
Felicitare de Crăciun cu brăduți
Am tot căutat modele de felicitări care să îndeplinească două condiții esențiale: să fie ușor de realizat și să implice cât mai puține materiale. O felicitare de maxim efect este cea pe care am denumit-o sugestiv „Felicitare cu brăduți” pentru că brăduții sunt cei care vor duce mai departe mesajele noastre, întrucât sunt prezenți în tema felicitării.
Pentru realizarea acestei felicitări am folosit:
Pentru realizarea acestei felicitări am folosit:
„Vine iarna” - audio și versuri
Un alt cântec foarte frumos, cântat de „Tra la la”, îi va încânta pe copii. Linia melodică este plăcută, iar versurile sunt foarte ușor de reținut:
vineri, 18 decembrie 2015
„Bunicuțul Moș Crăciun” - audio și versuri
Cântecul este vesel și antrenant, așa cum sunt toate cântecele interpretate de „Tra la la”. Copiii vor fi, cu siguranță, foarte încântați să învețe un nou cântec dedicat moșului care sosește an de an cu sacul încărcat de daruri:
„Iarna ne-a sosit în zori” - audio și versuri
Bucuria primei ninsori este inegalabilă! Copiii simt această emoție deosebit de intens și cântecul „Iarna ne-a sosit în zori” completează perfect starea de spirit generată de primii fulgi de nea:
„Prima zăpadă” - audio și versuri
„Prima zăpadă” este un frumos cântec de iarnă cântat de formația „Tra la la”. Cântecul are o linie melodică veselă și antrenantă iar versurile sunt foarte ușor de reținut:
„Colindița” - audio și versuri
„Colindița” este un cântec specific perioadei sărbătorilor de iarnă. Acest colind se poate intona la finalul serbării sau al unui recital de colide.
„Am pornit cu colindatul” - audio și versuri
Un colind minunat, pe ritmuri bănățene, pe care elevii l-au intonat cu mare drag la serbarea de Crăciun. Părinții au fost extrem de încântați în momentul intonării acestui colind pe care l-am acompaniat cu sunete vesele de tamburină:
duminică, 13 decembrie 2015
Pomul de Crăciun-după Al. Brătescu Voinești
Întrucât manualele de clasa a III-a continuă să lipsească (iar în manualul de limba română noi nu avem prea multe texte dedicate sărbătorilor de iarnă) continuăm și în următoarea săptămână cu activități dedicate sărbătorilor de iarnă, dar „adaptate” din diverse surse. De data aceasta am ales un text din manualul autoarelor T. Pțilă și C. Mihăilescu, dar am „condimentat” actitivitățile cu exerciții variate și distractive, care presupun atât munca individuală cât și cea în echipă, în funcție de „inspirația” momentului. Iată cum ne-am propus să se desfășoare activitatea:
sâmbătă, 12 decembrie 2015
Ornamente de Crăciun
ÎNGER ȘI MOȘ CRĂCIUN
Două modele de ornamente, foarte ușor de realizat, sunt cele prin care reprezentăm un înger, dar și pe Moș Crăciun, personaje importante în această perioadă. Tehnica de bază folosită este cea a evantaiului, o tehnică îndrăgită de copii.
Două modele de ornamente, foarte ușor de realizat, sunt cele prin care reprezentăm un înger, dar și pe Moș Crăciun, personaje importante în această perioadă. Tehnica de bază folosită este cea a evantaiului, o tehnică îndrăgită de copii.
Ornamente de Crăciun: „Brăduțul”
O lucrare, ce-i drept mai complicată și care implică foarte multă răbdare, este acest minunat brăduț care se potrivește de minune ca ornament. Șablonul se tipărește pe jumătatea unei coli, apoi se pliază și decupăm modelul. Pentru a obține un brăduț 3D este nevoie să decupați doi brăduți pe care îi lipiți la mijloc:
Sania lui Moș Crăciun
Iată că, ușor-ușor, am intrat în atmosfera de sărbătoare a Crăciunului... Un ornament deosebit, dar și mai dificil de lucrat, este „Sania lui Moș Crăciun”. Pentru realizarea lui școlăreii vor avea neapărat nevoie de un adult care să mânuiască perfect cutterul. Avantajul este că, în acest fel, implicăm cu succes și părinții, ceea ce nu este deloc rău...
Iată șablonul, dar și o fotografie cu sania gata de zbor:
Iată șablonul, dar și o fotografie cu sania gata de zbor:
joi, 10 decembrie 2015
Ornamente de sezon
Abia ne-am apucat să lucrăm la decorarea holului și rezultatele muncii noastre încep să se vadă. Anul acesta ne-am axat mai mult pe elemente specifice cu precădere iernii astfel încât, după vacanța de Crăciun, holul să rămână ornat cu lucrările noastre până la primăvară:
ORNAMENTE: „Coronița de Crăciun”
Lucrarea este foarte simplă și de efect... Școlăreii au fost extrem de încântați să lucreze în echipă la realizarea celor două modele de coroniță așa că am ornat ușa clasei, dar și ușa holului. Coronița este realizată din șabloanele de mânuțe decupate, lipite pe un cerc de carton iar decorul central respectă specificul tradițiilor de Crăciun:
miercuri, 9 decembrie 2015
Clasa a III-a:„Pomul de iarnă” - E.T.A. Hoffman
Textul este o frumoasă lectură potrivită pentru această perioadă de sărbătoare. Prima fișă conține fragmente din textul „Pomul de iarnă” de E.T.A. Hoffman iar în fișa a doua școlăreii își vor reactualiza cunoștințele despre semnele de punctuație.
Fișele sunt din manualul pentru clasa a IIIa al autorilor V. Pădureanu și M. Norel, ed. Aramis 2003.
Fișele sunt din manualul pentru clasa a IIIa al autorilor V. Pădureanu și M. Norel, ed. Aramis 2003.
duminică, 6 decembrie 2015
Serbare de Crăciun 2015
Cu ocazia Crăciunului, programul serbării a fost pregătit în așa fel încât să conțină elemente inedite. Majoritatea versurilor sunt concepute în așa fel încât să îl reprezinte cât mai bine ce elevul care le recită.Bineînțeles că nu ne putem lăuda în totalitate cu originalitatea noastră... Am mai „aruncat” câte o privire prin cărțile de lectură și pe diverse surse de pe internet dar, puse cap la cap, a rezultat un program minunat - spunem noi. Un lucru inedit este faptul că și doamna joacă propriul rol, având chiar și o poezie inclusă în program.
Așteptăm și aprecierile părinților! Iată și programul complet:
Așteptăm și aprecierile părinților! Iată și programul complet:
miercuri, 2 decembrie 2015
Ornamente pentru brad: „Omul de zăpadă”
Un ornament foarte ușor de realizat și de mare efect este omul de zăpadă din discuri demachiante. Pașii realizării acestui ornament sunt extrem de ușori. Pentru realizarea acestui ornament aveți nevoie de câteva materiale: