Lecțiile devin mai interesante și-i captivează pe școlărei dacă ținem cont să „presărăm” în desfășurarea lor și anumite jocuri menite să-i destindă și...de ce nu?...să-i lămurească.
Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII
▼
duminică, 29 ianuarie 2017
Ne pregătim pentru olimpiada de matematică!
Model de subiecte pentru olimpiada de matematică la clasa a IV-a+REZOLVARE(III)
Fișa o vom folosi în perioada pregătirii pentru olimpiada de matematică. Rezolvarea în prealabil a fișei ne dă posibilitatea să ne autoevaluăm rapid și eficient:sâmbătă, 28 ianuarie 2017
Ne pregătim pentru olimpiada de limba română!
Model de subiecte pentru olimpiada de limba și literatura română pentru clasa a IV-a + PUNCTAJ (II)
Fișa o vom folosi în perioada de pregătire pentru olimpiada de limba și literatura română la clasaa IV-a. Punctajul, deja afișat pe fișă, ne va ajuta să ne autoevaluăm imediat și să conștientizăm modalitatea de corectare a unor astfel de subiecte:
Ne pregătim pentru olimpiada de matematică!
Model subiecte olimpiada de matematică la clasa a IV-a + REZOLVARE (II)
Fișa o vom folosi în perioada pregătirii pentru susținerea olimpiadei de matematică la clasa a IV-a. Rezolvarea ne ajută să corectăm împreună mult mai rapid și eficient:Ne pregătim pentru olimpiada de limba română!
Modele de subiecte pentru Olimpiada de limba și literatura română + BAREM CORECTARE (I)
Acest model de subiecte îl vom folosi în perioada pregătirii pentru olimpiada de limba și literatura română, clasa a IV-a. Fișa este însoțită de baremul de corectare și îi ajută pe școlărei să conștientizeze modul de corectare al subiectelor:Ne pregătim pentru olimpiada de matematică!
Subiecte pentru Olimpiada de matematică + REZOLVARE (I)
Fișa conține exerciții special pregătite în vederea antrenării pentru susținerea Olimpiadei de matematică la clasa a IV-a și, pentru a asigura eficiența lucrului, am pregătit și soluția exercițiilor, în așa fel încât verificarea se va efectua pe loc.marți, 17 ianuarie 2017
Fișă de lectură pentru poezie(model)
Acest model de fișă de lectură l-am conceput special pentru activitatea desfășurată cu prilejul împlinirii a 167 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu.
duminică, 15 ianuarie 2017
Eminescu - biografie
Cu prilejul zilei de 15 ianuarie - ziua în care sărbătorim nașterea poetului Mihai Eminescu - am pregătit pentru școlărei o fișă care conține, pe scurt, date biografice poetului.
sâmbătă, 14 ianuarie 2017
REBUS: Eminescu
Este 15 ianuarie și sărbătorim, ca în fiecare an, nașterea marelui poet român Mihai Eminescu. Cu acest prilej ne-am gândit să omagiem, la nivelul clasei noastre, memoria marelui poet, prin realizarea unui proiect educativ.
marți, 10 ianuarie 2017
Matematica: REBUS
În rezolvarea acestui rebus școlăreii vor completa cuvintele cheie cu noțiunile dobândite în urma studiului unităților de măsură și nu numai.
luni, 9 ianuarie 2017
Prima ninsoare (compunere)
Zâna Iarnă a sosit la noi cu alaiul său de steluțe strălucitoare. Încet și rar, câte un fulg delicat cade pe pământul înghețat.Copacii goi degeră în gerul nemilos al iernii.Ninsoarea se
întețește. Fulgi tot mai deși coboară din văzduhul de cenușă. Spre seară tot
satul s-a acoperit cu o plapumă albă, moale și pufoasă.
I. L. Caragiale: Făt Frumos cu moț în frunte (povestire)
A fost odată o împărăteasă care a adus pe lume un prunc așa de slut și pocit că nu-ți vene a crede ochilor. Ursitorile i-au spus împărătesei să nu se sperie de el fiindcă o să ajungă un om plăcut, vestit și deștept. Acest prunc avea la naștere un șomoiog de păr în frunte și de aici i-au pus numele de Făt Frumos cu moț în frunte.
sâmbătă, 7 ianuarie 2017
Moartea lui Alexandru cel Mare (legendă)
În pregătirea lecției de istorie dedicată lui Alexandru cel Mare am căutat o mulțime de informații astfel încât să-i atrag și să-i încânt pe elevi. Informații utile am găsit AICI și AICI, dar mi-a plăcut foarte mult să citesc și câteva legende și presupuneri pe marginea morții sale petrecută, după câte se pare, destul de suspect:AICI
Alexandru cel Mare
La data de 21 iulie 336 se naște la Pella, capitala Macedoniei, Alexandru cel Mare, fiul lui Filip al II-lea. Mama sa, Olimpia, era o femeie foarte ambițioasă și doritoare de glorie. Ea este cea care îi insuflă fiului său convingerea că este fiul lui Zeus.
Joc interactiv: Loc pe hartă
Jocul interactiv „Loc pe hartă” îi va ajuta pe școlăreii din clasa a IV-a să localizeze județele aflate pe teritoriul României, dar și reședințele de județ. Jocul face parte din C.D.-ul destinat activităților la materia Geografie pentru clasa a IV-a oferit de editura Intuitext.
Jocul îl puteți găsi AICI
Jocul îl puteți găsi AICI
vineri, 6 ianuarie 2017
În vacanță: Mănăstirea Nămăiești
Legenda spune că un cioban își păștea oile pe aceste meleaguri și, obosit, a făcut popas lângă o stâncă, rămânând cu oile sale peste noapte chiar la poalele muntelui, la marginea pădurii. În vis i-a apărut Maica Domnului care i-a spus: „Scoală-te, sapă sub tine și vei găsi o icoană într-o bisericuță de piatră. Aici vei face tu biserica în cinstea și slava Intrării în Biserică a Sfintei Fecioara Maria, izvor de viață și de tămăduire.”Trezindu-se din somn, ciobanul a săpat vreme de trei zile și trei nopți, dând în cele din urmă de o bisericuță de piatră în formă de peșteră. Legenda spune că icoana visată de cioban este chiar aceea care se află în biserică și o reprezintă pe Maica Domnului cu Pruncul în brațe.
joi, 5 ianuarie 2017
În vacanță: Jucăm golf
Ne-am propus ca, după toate aceste sărbători, să găsim un motiv plauzibil pentru a ieși din casă. Este adevărat că gerul nu prea ne îndemna să facem acest lucru, dar o plimbare la Pitești putea reprezenta o „mini excursie” plăcută. La Mall am descoperit jocul de golf și, în timpul alocat, chiar am realizat traseul de mai multe ori:
În vacanță: La patinaj
Nu puteam să nu profităm de o zi frumoasă de vacanță și să nu ne dezmorțim puțin la patinaj. Bineînțeles, este prima dată când am încercat o asemenea experiență și mișcările au fost destul de stângace, dar ne-am descurcat cu brio.
miercuri, 4 ianuarie 2017
Apa Iordanului
Mulți credincioși se întreabă, adeseori, de ce în lumea contemporană nu se mai întâmplă minuni asemănătoare vremurilor biblice. vestea bună este că minunile se întâmplă, unii spun că sunt chiar mai multe, doar că oamenii nu mai au suficientă credință ca să le vadă și să fie parte din ele.
Una din minunile pe care Dumnezeu le înfăptuiește an de an este minunea întoarcerii apei Iordanului, în ajunul marelui praznic al Botezului Domnului (sărbătorit în Israel pe data de 19 ianuarie). Practic, apa Iordanului, care reprezintă granița naturală dintre Israel și Iordania, își schimbă cursul, pentru o perioadă scurtă de timp.
Una din minunile pe care Dumnezeu le înfăptuiește an de an este minunea întoarcerii apei Iordanului, în ajunul marelui praznic al Botezului Domnului (sărbătorit în Israel pe data de 19 ianuarie). Practic, apa Iordanului, care reprezintă granița naturală dintre Israel și Iordania, își schimbă cursul, pentru o perioadă scurtă de timp.
marți, 3 ianuarie 2017
În vacanță: Târgul de Crăciun Mioveni
De departe unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun vizitate de noi anul acesta a fost cel din Mioveni. Luminițele, în culori deosebite, îți luau ochii iar imaginea luminată a Catedralei era impozantă.