Ne pregătim să-l așteptăm pe Moș Nicolae și, așa cum este normal, vom orna sala de clasă cu ghetuțe, șosețele și alte desene pe care darnicul moș să le poată admira în voie atunci când se va strecura, noaptea, așa cum îi este obiceiul.
Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII
▼
joi, 30 noiembrie 2017
Un cântec pentru Moș Nicolae
Nerăbdarea copiilor este foarte mare atunci când vine vorba să aștepte cadouri! Săptămâna viitoare dăm startul activităților dedicate sărbătorilor de iarnă și, așa cum este normal, îl vom aștepta și în clasă pe mult iubitul Moș Nicolae...
marți, 28 noiembrie 2017
Proiectul „Veseli românași” la final!
Săptămâna aceasta am desfășurat mai multe activități prin care am discutat despre țara noastră și despre simbolurile României dar am și desfășurat câteva activități specifice.
La mulți ani, români! La mulți ani, România!
Săptămâna aceasta am găsit răgazul necesar pentru a dedica timpul necesar unor activități din cadrul proiectului „Veseli românași” și, așa cum sugerează titlul proiectului nostru, chiar am lucrat cu...veselie. Școlăreii au pictat, au colorat, au decupat și lipit - deci au desfășurat mare parte din activitățile preferate.
sâmbătă, 25 noiembrie 2017
Jocuri de dezvoltare personală
Deși introdusă de ceva timp în programa școlară, disciplina Dezvoltare personală continuă să fie ceva nou pentru mine. În perioada desfășurării cursurilor pentru predarea la clasa pregătitoare am inițiat cu toții câteva jocuri utile pentru această materie, dar parcă tot lipsea ceva...
Ghicitori despre numere/cifre
Ghicitorile sunt mai mult decât un simplu joc pentru copii. Ele instalează buna dispoziție și distracția, acestea fiind motivații puternice pentru copii. Prin rostirea unor ghicitori se alungă monotonia și pot fi folosite, la clasă, în diverse situații.
Veseli românași (proiect)
Cu ocazia zilei de 1 Decembrie ne-am gândit să desfășurăm un mic proiect tematic prin care să învățăm câteva lucruri despre noi și despre țara noastră. De-a lungul timpului am constatat că activitățile prin care realizăm steagul nostru îi încântă fantastic pe școlărei.
miercuri, 15 noiembrie 2017
Literele u (mic de tipar) și U (mare de tipar)
În cadrul lecției de predare a literelor u (mic de tipar) și U mare de tipar am folosit o serie de activități care să îi atragă pe școlărei și să elimine plictiseala și rutina.
sâmbătă, 11 noiembrie 2017
Joc cu litere: „Ferește-te de dragon!”
„Copilul râde:
Înțelepciunea și iubirea mea e jocul.” - Lucian Blaga
vineri, 10 noiembrie 2017
Puzzle cu litere (A, M, U, N)
Pentru momentele de captare a atenției am pregătit câteva jocuri puzzle cu litere. Șablonul folosit conține doar nouă piese de puzzle, deci nu va necesita foarte mult timp pentru a fi rezolvat.
luni, 6 noiembrie 2017
Ornăm litera A!
Această fișă poate fi folosită cu succes în activitățile de scriere/recunoaștere/denumire a literei A, fiind suportul pentru o activitate distractivă care va fi pe placul școlăreilor.
sâmbătă, 4 noiembrie 2017
Joc cu literele m și M
Jocul îi ajută pe școlărei să rețină mai ușor literele învățate și imprimă activității atmosfera relaxantă și distractivă specifică acestor activități.
Jocuri cu literele a și A
Această fișă am folosit-o în cadrul lecțiilor de predare a literelor a (mic de tipar) și A (mare de tipar).
vineri, 3 noiembrie 2017
Litere și silabe: a, A, m, M, ma, am
Primele litere capătă ușor-ușor sens, le putem lesne asocia cu sunetul reprezentativ iar acum a venit timpul să le dăm sens legându-le în silabe.
joi, 2 noiembrie 2017
Săptămâna Altfel: În lumea poveștilor (III)
Ne jucăm cu personaje din povești!
Pentru că tema noastră se referă la lumea minunată a poveștilor, dar și a personajelor atât de iubite de copii, m-am gândit să realizez câteva jocuri care să aducă în clasă o atmosferă plăcută și relaxantă.Săptămâna Altfel: În lumea poveștilor (II)
În a doua zi din săptămâna altfel vom continua călătoria prin lumea poveștilor alături de Albă ca Zăpada și cei șapte pitici. Filele cății noastre cuprind alte activități precum: