Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

vineri, 24 mai 2013

Animalul preferat - pisica

Animalul meu preferat este pisica mea. Ea se numește Pissy și este, cred eu, cea mai frumoasă pisică pe care am văzut-o vreodată. Blana sa moale și curată este gri, iar picioarele parcă îi sunt încălțate în ghetuțe albe, imaculate. Coada și urechile i de termină, deasemenea, cu o pată de blăniță albă. Ochii migdalați au culoarea azurie a cerului senin de vară.
    Pe Pissy am găsit-o încă de astă iarnă abandonată, în fața porții casei noastre. Nu știu nici astăzi cine a avut sufletul să lase o ființă mică și lipsită de apărare în voia unei sorți potrivnice. În noaptea dinaintea găsirii lui Pissy, afară se înregistraseră cele mai scăzute temperaturi de peste iarnă. De frig, Pissy avea mustățile pline de promoroacă, ochii lipiți și tremura încontinuu. N-am putut să las afară acest mic pui aflat în primele sale săptămâni de viață. Am luat-o, am dus-o în casă, i-am construit un culcuș cald dintr-o cutie goală de margarină. Săraca Pissy! Timp de vreo trei zile am crezut că nu va supraviețui! Nici veterinarul satului nu i-a dat prea multe șanse! Dormea aproape tot timpul, abia avea putere să-și ridice capul pe marginea pătucului, iar mieunatul său suna stins și lipsit de viață. Îi puneam într-o seringă puțin lăptic călduț și așa încercam s-o hrănesc. Eram foarte supărat. La școală numai la ea mă gândeam și imediat ce veneam acasă mă îngrijeam de ea. Nu credeam că va supraviețui, dar după trei sau patru zile (care mie mi s-au părut ani) Pissy a deschis ochii, s-a ridicat în piciorușe și a încercat să iasă din patul improvizat. M-am bucurat nespus! A reușit să mănânce singură puțin lăptic, apoi s-a culcat din nou.Am înțeles că Pissy este o luptătoare care a învins soarta vitregă căreia îi fusese hărăzită.
     Iată cum, din greșeala unui om fără suflet, eu m-am ales cu cea mai bună prietenă. Suntem împreună mereu, stă cuminte pe pervazul ferestrei când îmi fac temele, iar când mă vede citind vreo carte se cuibărește lângă mine și toarce ușor, cu ochii pe jumătate închiși.
   O ador pe Pissy, îmi place s-o alint și s-o am prin preajmă și nu mi-aș putea imagina alt animal care să-i ia locul.