Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

marți, 15 decembrie 2020

Felicitări de Crăciun (simple și foarte ușor de realizat)

 Mare problemă cu această școală online! La orele destinate artelor vizuale am întâmpinat probleme din cele mai diverse și...din mers, am încercat să le prevăd, să vin în întâmpinarea lor și să mă asigur că le pot rezolva. N-am reușit pe deplin. Plângerile școlăreilor au fost, pe cât de diverse, pe atât de justificate: „Doamna, nu am hârtie colorată! Nici glasată!”; „Mi s-a terminat lipiciul...pot folosi aracet?”; „Nu am hârtie creponată!”; „Eu nu am acuarele în tub!”....ș.a.m.d.

Nu-i vorbă, am încercat să anticipez astfel de situații, îi anunțam din timp lista materialelor, dar nu întotdeauna reușeau să-și cumpere cele necesare. Cred că nu sunt singura învățătoare care se confruntă cu așa ceva, așa că vă împărtășesc cu mare drag din experiența mea. Am ales ca, la arte vizuale, să avem săptămânal o SINGURĂ temă pe care școlăreii să o realizeze, la alegere, prin utilizarea oricărei tehnici preferate: pictat/colorat/decupat și lipit. Văd că lucrurile se așează oarecum, așa că orele de arte vizuale au devenit o plăcere. Eu propun tema și școlăreii își folosesc toată imaginația, priceperea și talentul pentru a realiza lucrarea.

De data aceasta vom confecționa o felicitare simplă, ușoară, de efect - zic eu - care nu necesită prea mare efort dar rezultatul este unul cât se poate de drăguț.

Am ales să prezint, ca model, două felicitări realizate din o jumătate de coală albă (această dimensiune mi se pare mai elegantă) așa cum se poate vedea în imaginile următoare:


Indicațiile complete, cele pe care le-am prezentat și școlăreilor în timpul activității, sunt cuprinse în materialul video de mai jos:
Sper să fie de folos și altor școlărei dornici să-și exerseze talentul și îndemânarea!