Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

duminică, 1 decembrie 2019

MEM: Vin sărbătorile (fișă de lucru recapitulativă I)

La sfârșitul semestrului, ca niște școlărei destoinici ce suntem, acordăm puțin răgaz pentru recapitularea cunoștințelor dobândite în acest interval de timp.

După cum veți vedea, nu-i timp de grabă, așa că noi -diferit de alți școlărei care frecventează alte școli - nu ne grăbim să trecem deja la „Tabla înmulțirii”. Conform planificării întocmite la început de an școlar, vom trece mai departe abia la începutul semestrului II. Până atunci mai avem multă treabă ți ne-am propus să rezolvăm o mulțime de exerciții și probleme.
Pentru ca lucrul să devină mai ușor, ne vom ajuta de o serie se fișe în care avem formulate cerințele, sunt scrise enunțurile problemelor și ne putem descurca mai ușor. Tot ce avem de rezolvat, vom rezolva pe caiet (de aceea fișa nu are spațiu prevăzut pentru rezolvare) iar exercițiile lucrate le bifăm.
Știți de ce iubesc școlăreii aceste fișe? Pentru că pot colora pe ele anumite imagini, alții - mai „docili” - scriu la fiecare exercițiu sau problemă rezolvată răspunsul obținut, pot colora în probleme datele esențiale și astfel extragerea datelor problemei se face mai ușor. În plus, o fișă nu este așa de voluminoasă ca o carte, așa că și ghiozdanul devine semnificativ mai ușor.
La final, când toate exercițiile sunt bifate - semn că am terminat-o de lucrat - fișa o așezăm în portofoliu.
Școlăreii deja sunt obișnuiți cu astfel de fișă. Pentru a evita micile incidente sau pierderea fișei, ei o împăturesc în patru și o atașează la coperta caietului. Acolo o găsesc atunci când rezolvăm anumite exerciții în clasă, și tot de acolo o scot pentru a rezolva tema acasă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu