Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

vineri, 20 martie 2020

Înmulțirea și împărțirea (probleme rezolvate clasa a II-a)

Am scris aceste probleme cu intenția de a veni în sprijinul școlăreilor destoinici pe care situația actuală nu-i descurajează și nici nu-i împiedică să exerseze.
Departe de a-mi asuma întregul merit în realizarea acestui material, problemele sunt luate dintr-o culegere minunată, pe care o foloseam deseori în cadrul activităților matematice, culegere realizată de Anina Bădescu și anume: „Să deslușim tainele matematicii - fișe de lucru pentru clasele I - IV. Aceste probleme sunt extrase din culegerea pentru clasa a III-a din capitolul dedicat înmulțirii și împărțirii numerelor naturale 0 - 100, culegerea pe care o am în bibliotecă fiind o ediție mai veche, structurată conform programei vechi, când înmulțirea și împărțirea erau predate în clasa a III-a.
Una peste alta, Anina Bădescu abordează activitățile matematice într-o manieră deosebită, activitățile matematice se împletesc minunat cu jocul, astfel că rezolvarea exercițiilor devine o plăcere pentru școlărei.
Fișa conține o serie de 8 probleme. Fiecărei probleme îi corespunde o literă iar la final, conform rezultatelor așezate în ordine crescătoare, vom obține un cuvânt - surpriză.
Problemele le veți putea găsi în următoarea fișă:
Aș vrea, totodată, să dau șansa școlăreilor să se autocorecteze. Prin urmare, mai jos ei pot vedea modalitatea de extragere a datelor unei probleme, dar și planul de rezolvare al fiecărei probleme în parte. Sper că acest lucru îi va ajuta să înțeleagă mai bine termenii matematici și rezolvarea de probleme:
Dacă școlăreii s-au distrat și au depus efort în rezolvarea fișei propuse, acum ei se pot relaxa colorând fișa următoare:






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu