Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

miercuri, 3 februarie 2021

„Sarea în bucate” după Petre Ispirescu

 Materialul este o prezentare a textului propus în Manualul de Limba și Literatura română pentru clasa a III-a, semestrul 2, editura Ars Libri (pagina 6). Lectura reprezintă primul text propus pentru a fi studiat în cadrul unității tematice VII și anume „Tărâmul copilăriei”. Vom propune școlăreilor două variante de prezentare a materialului.

Pentru început, lectura textului este însoțită de suportul vizual al acestuia. Acest material poate fi utilizat în momentul citirii pentru prima dată a basmului din manual și poate fi expus, eventual, cu ajutorul videoproiectorului. Materialul îi ajută pe școlărei să descifreze mesajul textului citit întrucât cu ajutorul acestuia își vor putea desfășura lectura independentă a basmului acasă.


Cel de-al doilea material cuprinde doar varianta audio a textului propus de același manual. Școlăreii au ocazia acum să citească textul din manual însoțindu-și lectura cu ajutorul variantei audio:
Împletind cele două variante de citire a textului, școlăreii vor înțelege mesajul transmis și vor putea rezolva exerciții variate pe baza citirii/înțelegerii acestuia.



Un comentariu:

  1. Basmul..Fat Frumos din Lacrima si Fat Frumos si Ileana Cosanzeana.Sa fie povestea scolile si traditiile mele si tot ordinul etern.

    RăspundețiȘtergere