Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

duminică, 28 aprilie 2013

Săptămâna Patimilor - Luni

În Lunea Mare se face pomenirea lui Iosif ,cel de-al unsprezecele  fiu al lui Iacob și al Rahilei,și a smochinului neroditor.
Într-o zi Iacob îl trimite pe fiul său să-i aducă vești de la frații lui, care erau pe câmp cu oile. Aceștia erau foarte invidioși pe Iosif pentru că le povestise următorul vis:

Se făcea că erau cu toții la câmp și legau snopi. Snopii fraților se îndoiau, numai snopii lui Iosif stăteau drepți. Lui Iosif i s-a părut că soarele, luna și unsprezece stele se aplecau spre el.
Văzându-l de departe că vine de la casa tatălui spre ei, aceștia au zis: "Iată visatorul! Haidem să-l omorâm și să-l aruncăm într-un puț și să zicem că l-a mâncat o fiară sălbatică și vom vedea ce se va alege de visurile lui". Însă Ruben, unul dintre frații săi, le-a zis: "Nu, să nu vărsați sânge! Aruncați-l mai bine în puțul acela din pustiu, dar mâinile să nu vi le puneți pe el". Este aruncat în puț, însă, este scos de acolo pentru a fi vândut cu 30 de arginți unor negustori.
Pentru a-și acoperi fapta, frații săi au tăiat un ied, au rupt haina lui Iosif și au înmuiat-o în sânge. Seara, ajunși acasă, i-au arătat haina lui Iacob, spunându-i acestuia că Iosif a fost mâncat de o fiară sălbatică.

Smochinul cel neroditor:
Sfântul Evanghelist Marcu spune:
"Iar a doua zi ieșind ei din Betania, Domnul a flămânzit. Și văzând un smochin de departe, având frunze, a mers să vadă dacă va găsi ceva în el. Venind la el, n-a găsit nimic decât frunze, că nu era încă vremea smochinelor. Și a zis Iisus smochinului: Nimeni să nu mai mănânce rod din tine în veac" (Marcu 11, 12-14), iar Sfântul Evanghelist Matei ne spune că
: "Indata s-a uscat smochinul" (Matei 21, 19).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu