Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

vineri, 21 septembrie 2018

Programul zilnic al școlarului (planșe de colorat)

Anul acesta școlar putem spune despre noi că... ÎN SFÂRȘIT!... suntem școlărei cu drepturi depline. Avem responsabilități, teme, CATALOG, carnet de note - nu prea am înțeles ce e cu el, dar vom afla - o oarecare ținută (uniformă) care să demonstreze seriozitatea noastră. Ei, toate bune...PÂNĂ ACUM. Dar viața de școlar CU DREPTURI DEPLINE atrage RESPONSABILITĂȚI.
Și una din responsabilitățile noastre este să înțelegem că avem nevoie de un program, adică un ghid care să ne ajute să ne organizăm, să ne dozăm eforturile pe lucruri importante, într-un cuvânt...să ne descurcăm și să nu evităm cât mai mult situațiile în care ne vom simți depășiți de situație. VREM și vom reuși să fim pe măsura propriilor noastre așteptări.
Programul nostru, intens negociat și discutat, s-a rezumat în organizarea unor imagini: pentru băieți și pentru fete, în așa fel încât totul să decurgă bine.

Fișele prezintă, pe baza unor imagini, programul zilnic al școlăreilor. Fiecare imagine a fost discutată, analizată, descrisă și, în cele din urmă, colorată. Pentru cuvintele ce denumeau cele trei momente importante ale zilei (dimineața, după-amiaza, seara) am ales să colorăm literele în felul următor: dimineața=verde; după-amiaza=portocaliu; seara=albastru. Așa au decis școlăreii și am colorat cuvintele în culorile alese de ei.
La finalul activității școlăreii au luat fișele acasă urmând ca, pe parcursul zilelor următoare, ajutați de părinți sau de frații mai mari, să afișeze programul în camera lor într-un loc vizibil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu