Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

miercuri, 22 aprilie 2020

CLR:„Salcâmii în floare” după I. Agârbiceanu(recapitulare clasa a II-a)

Lecția prezentată conține un material video menit să-i lămurească pe școlărei în legătură cu sarcinile de lucru pe care le vor primi, ca temă pentru acasă.

În materialul video școlăreii vor putea asculta citirea textului cu intonația corespunzătoare dar și sugestii privitoare la modalitatea de rezolvare a exercițiilor ce însoțesc acest text. Materialul este realizat pe baza manualului nostru de comunicare în limba română, manual ce are ca autoare pe C. Mihăilescu și T. Pițilă. Exercițiile urmăresc, prin modalitatea de formulare a cerințelor, recapitularea unor cunoștințe esențiale pe care școlăreii și le-au însușit până în momentul de față, și anume:

  • identificarea/selectarea unor cuvinte care conțin grupurile de sunete ia/ea/ua;
  • scrierea corectă a cuvintelor sau/s -au;
  • vocale și consoane
  • scrierea imaginativă a unui text pe baza unei imagini și/sau întrebări.

Lecția de față îi ajută pe școlărei să recapituleze aceste noțiuni. Execițiile sunt concepute special pentru recapitularea cunoștințelor și sunt formulate pe baza textului prezentat în manual.
Materialul video îl puteți urmări AICI
O fișă de lucru potrivită pentru acei școlărei care vor să-și exerseze cunoștințele ar putea să fie următoarea:
Deasemenea, pentru școlăreii conștiincioși, am pregătit și o variantă rezolvată tocmai pentru a le da posibilitatea să se autocorecteze și să exerseze în continuare:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu