Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

vineri, 26 iunie 2015

Preparăm împreună compot de vișine!

O mare provocare pentru toți părinții constă în a-și determina copiii să consume alimente sănătoase. Vișinele, datorită gustului lor acrișor, nu se numără printre fructele preferate de copii, chiar dacă acestea conțin atât de multe vitamine. Studiile demonstrează că, implicând copiii în activitățile din bucătărie, părinții îi pot determina mai ușor să consume alimente sănătoase. De exemplu, un coș cu fructe frumos așezat pe masă sau pe blatul de lângă chiuvetă îi va face pe copii să pronunțe mai ușor mult așteptata rugăminte: „Vreau un măr!...Aș dori o piersică!” Personal, ca sfat, am ales să cumpăr din piață mai puține fructe, gen trei mere verzi, două mere roșii, câteva piersici, două-trei banane pe care le așez întotdeauna într-un loc vizibil. „Decorul” îl asezonez, uneori, și cu un morcov, câteva roșii sau ardei. Rezultatul nu a întârziat să apară.
Tot mai des copiii mei consumă, între mese, un fruct sau un morcov. Chiar și roșiile au început să fie solicitate, deși nu reprezentau pentru ei legumele preferate.
Astăzi ne-am hotărât să facem împreună compot de vișine. Este distractiv și nu necesită efort, iar „zeama” compotului va înlocui cu succes sucul din magazine. Așa că de dimineață am început trebăluiala prin bucătărie și, acompaniate de muzică, ne-am pus pe treabă. ToTo a înțeles foarte bine rețeta: spălăm foarte bine vișinele, le curățim de codițe și umplem fiecare borcan cam până la jumătate cu fructe. Apoi adăugăm 2-3 linguri de zahăr, umplem borcanul cu apă și, după ce am pus bine capacul la fiecare borcan, le fierbem în apă aproximativ 1 oră(se fierb până se umflă capacele). La final am lăsat borcanele în apa fierbinte ca să se răcească treptat, le-am scos, le-am șters și sunt gata de așezat în cămară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu