Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

vineri, 12 octombrie 2018

Recapitularea literlor a, A, m, M

Iată că am trecut cu bine de învățarea primelor litere! Scriem - oarecum - după dictare, recunoaștem cu mai multă siguranță literele de tipar, scriem litere de mână, unim silabe, cuvinte. Orice început este greu, necesită efort, atenție, migală dar școlăreii s-au descurcat. Micile obstacole le-am trecut împreună, colaborând și ajutându-ne. Mânuțele au început să ne asculte, se obișnuiesc tot mai bine cu scrierea acestor litere ondulate, rotunjite.

Pictură: Livada cu meri

Pentru că am tot discutat și exersat literele m mic și M mare (de tipar și de mână) am considerat tocmai potrivit ca, în cadrul activității de A.V.A.P. să continuăm cu o temă integrată în sfera noastră de interes: Livada cu meri. Cu această ocazie am discutat câteva noțiuni de bază, foarte utile în realizarea unei picturi, printre care:

Litera M mare (de tipar și de mână)

Ziua dedicată învățării literei M mare (de tipar și de mână) a respectat oarecum pașii scenariului stabilit în cadrul învățării literelor anterioare (a, A și m). Totuși, în introducerea activității de învățare a literei M mare (de tipar și de mână) am considerat că este necesar să ne reamintim literele deja învățate.