Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

vineri, 12 octombrie 2018

Recapitularea literlor a, A, m, M

Iată că am trecut cu bine de învățarea primelor litere! Scriem - oarecum - după dictare, recunoaștem cu mai multă siguranță literele de tipar, scriem litere de mână, unim silabe, cuvinte. Orice început este greu, necesită efort, atenție, migală dar școlăreii s-au descurcat. Micile obstacole le-am trecut împreună, colaborând și ajutându-ne. Mânuțele au început să ne asculte, se obișnuiesc tot mai bine cu scrierea acestor litere ondulate, rotunjite.

Literele înșirate pe ață, care anul trecut ne-au fost parteneri de joacă și învățare, se dovedesc de mare ajutor și anul acesta. Cu ele compunem silabe, cuvinte, citim și transcriem mult mai ușor.
Literele respective le puteți găsi AICI cu denumirea „ Confecționăm: Alfabetar cu litere mari/mici, grupuri și semne de punctuație”.
Noi ne jucăm frecvent cu aceste litere, le avem așezate și la tablă, dar le păstrăm și în cutiuțele noastre. Sunt ușor de mânuit, stau frumos așezate pe bancă și ne sunt prieteni de nădejde în activitățile noastre. Noi le folosim astfel:
1. Formăm silaba/cuvântul cu ajutorul literelor de tipar;
2. Scriem silaba/cuvântul cu litere de mână;
3. Scriem în caiet silaba/cuvântul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu