Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

duminică, 28 august 2016

În vacanță: La Zoo Pitești

Grădina Zoologică din Pitești este o adevărată oază de răcoare și relaxare într-o zi toridă de vară. Aici oricine se poate relaxa pe băncile amenajate generos la umbra copacilor. Grădina are și un spațiu de joacă pentru copii destul de frumos amenajat, ideal pentru puțină liniște. Deși nu este foarte ofertantă în ce privește expoziția de animale, s-au făcut eforturi cu  amenajarea.

În vacanță: Lacul Vidraru

Îmi pare bine că această vacanță a reprezentat un bun prilej pentru a ajunge la Lacul Vidraru. Odată ajunși, nu am pierdut prilejul de a ne plimba cu vaporașul. Prețurile sunt modice (15 lei copii, 20 lei adulți) iar plimbarea durează în jur de 30 min. Noi am ajuns într-o zi de miercuri, ceea ce a reprezentat un mare avantaj pentru că nu am avut ocazia să cunoaștem aglomerația zilelor de week-end. Așa că ne-am „pricopsit” cu un mini-vaporaș cu o capacitate de maxim 10 persoane, un vaporaș cochet și foarte elegant, iar domnul care ne-a însoțit era dornic de o conversație, ca mai toți oamenii întâlniți la fața locului. Avantajul acestui vaporaș a fost că am putut avea intimitate și am aflat lucruri noi și interesante cum ar fi:

În vacanță: Cetatea Poienari

Legenda spune că boierii, speriați de asprul obicei al domnitorului Vlad Țepeș de a-i trage în țeapă pe tâlhari, leneși și trădători, au plănuit să-l prindă și să-l predea sultanului. Domnitorul a aflat de planul mârșav al boierilor și a întors cursa împotriva lor. Astfel, chiar în ziua de Paște se pomenesc boierii cu oamenii lui Vlad Țepeș la biserică. Toți boierii sunt luați pe sus, ca din oală, și duși la o stâmtoare îngustă, situată mai sus de Curtea de Argeș, numită Cheile Argeșului.