Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

sâmbătă, 3 august 2013

Fișă de observare a copiilor cu A.D.H.D.

Alături de un medic specialist, am realizat această fișă de observare a copilului cu A.D.H.D. Un lucru esențial în diagnosticarea corectă este acela că acest model de fișă a fost completat de cei trei factori implicați: medicul, părinții și învățătorul.

Copii cu A.D.H.D.

Copiii cu adevărat sănătoși sunt cei energici, plini de viață, fără astâmpăr și care pun tot felul de întrebări din dorința de a ști cât mai multe.


Fie că suntem părinți, cadre didactice sau și una și alta, cu toții știm că este în firea copilului să fie neastâmpărat, curios și plin de energie. Foarte bine, este normal și benefic pentru dezvoltarea copilului să manifeste prin acest comportament setea sa de cunoaștere, dorința de a explora și de a investiga tot ce-l înconjoară. Sunt însă copii care, prin comportamentul lor, depășesc limitele normale ale unui comportament ”nestâmpărat”. Aceștia sunt adesea impulsivi, neascultători, crează mereu probleme, devin obositori pentru toate persoanele din jurul lor, adulți sau copii, sunt etichetați în majoritatea cazurilor drept ”răi” iar această etichetare nu îmbunătățește cu nimic situația în care se află.