Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

vineri, 6 octombrie 2023

CLR clasa I : Fișă de lucru A - E

 Școlăreii exersează cu mult succes scrierea literelor de mână. Deși scrierea literei E mare de mână ne-a cam dat bătăi de cap, exersarea în diverse contexte, prin exerciții variate și cu sarcini diferite, prin care se evită plictiseala sau rutina, am reușit să scriem ordonat și frumos această literă. În momentul formării silabelor, noi ne jucăm spunând că literele devin prietene și „se țin de mână”, deci le scriem legate. 

  • În cadrul lecției alocate literelor e, E am reușit să formăm silabe, cuvinte, dar și prima noastră propoziție

Ema e mama mea.

Ne-am jucat puțin cu ordinea cuvintelor în propoziție și am obținut:

Mama mea e Ema.

Tot acum ne-am familiarizat cu:

  • litera inițială mare la început de propoziție;
  • scrierea cu alineat
  • utilizarea punctului la finalul unei propoziții enunțiative.

CLR clasa I : Fișă de lucru A - M

           Școlăreii descifrează cu mare curiozitate tainele primelor litere. Deși cititul nu ne dă prea multe bătăi de cap deoarece ei și l-au însușit temeinic în clasa pregătitoare, scrierea literelor de mână necesită efort, răbdare și mult exercițiu. 

Încerc să-mi obișnuiesc școlăreii cu o rutină săptămânală în așa fel încât ei să fie siguri că înțeleg sarcina de lucru primită. Zilnic exersăm litere/cuvinte/ silabe în caietele de scriere iar la finalul săptămânii primesc o fișă prin intermediul căreia recapitulăm noțiunile învățate.

       Noi folosim la clasă manualele C.D. Press, atât la Comunicare în limba română cât și la Matematică și explorarea mediului. Pentru primele litere, respectiv A,a, M, m  am pregătit o fișă pe care școlăreii o au de rezolvat în weekend. Fișa respectă sarcinile de lucru exersate în clasă în orele de predare ale literelor de mână, așa că școlăreii sunt pregătiți să o rezolve :