Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

marți, 30 august 2016

Ce învățăm la clasa pregătitoare?

Emoțiile părinților  cu atât mai mari cu cât copilul intră pentru prima dată la școală, mai precis începe clasa pregătitoare. Ce înseamnă acest an școlar și cum să ne găsească pregătiți? Cum să ne implicăm pentru ca totul să fie bine iar copilul să facă față cerințelor? Mulți părinți se întreabă iar explicațiile pe care încercăm să vă mai liniștească puțin.
Clasa pregătitoare - sau clasa zero - este special concepută pentru copiii de șase ani. Prin introducerea acestei clase în învățământul primar se dorește o mai bună adaptare a copiilor la mediul școlar, având ca scop realizarea unei treceri cât mai ușoare de la stilul de învățat din grădinițe la cursurile de clasa I.

În vacanță: Parcul Tineretului(Ștrand) - Pitești

E de preferat ca, pentru una din ultimile zile de vacanță, să optăm pentru petrecerea timpului în parc. Parcul Tineretului (sau Parcul Ștrand) din Pitești ni s-a părut o destinație potrivită în acest sens. Este un parc curat și cu foarte multă verdeață, ceea ce este exact pe gustul nostru. Copiii se pot juca în spațiile amenajate, puteți să vă plimbați cu trenulețul sau, pe lac, cu barca, se pot închiria karturi atât pentru copii cât și pentru adulți.. Noi am petrecut aici o întreagă după-amiază și am fost, cu toții, foarte încântați, iar acum, cu bateriile încărcate, putem spune că vom începe pregătirea pentru școală:

Ornăm ușa de la intrare a dormitorului

Nu știu alții cum sunt, dar copiii mei au avut tendința încă de mici să-și personalizeze dormitorul începând chiar cu ușa acestuia. Pentru că din aglomerația de desene colecționate anul trecut nu am mai putut salva decât foarte puține și nici nu mai arătau grozav, am pus la cale un ornament prin care să avertizăm musafirii nepoftiți. Ideea ne-a venit urmărind o emisiune dedicată copiilor. Am realizat două pentru că... sunt doi copii: