Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

joi, 25 august 2016

În vacanță: Sighișoara

Unul din reperele turistice ce nu trebuie ratat este vizitarea orașului Sighișoara. Aici poveștile cu iz medieval despre prinți îndrăzneți și domnițe delicate prind viață. Se pare că în perioada 1431-1435 Vlad Dracul a stat aici, așteptând momentul prielnic pentru a urca pe tronul Țării Românești.  Tot aici,  la Sighișoara, se pare că  s-ar fi născut Vlad Țepeș, în anul 1431. Centrul orașului este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Una din atracțiile principale ale Cetății o reprezintă Turnul cu Ceas cu cele șapte figurine care întruchipează zilele săptămânii.Splendid ca oraș, aici nu ai nevoie de o hartă care să te îndrume. Farmecul Cetății constă în faptul că îți dă prilejul să te pierzi pe străduțele înguste pavate cu piatră cubică și să te lași învăluit de istorie.

În vacanță: Transfăgărășan

Ador călătoriile... Îmi plac călătoriile scurte, dinamice, în care să mergi dintr-un loc în altul, să vezi și să aduni splendide amintiri. Întâmplător, am ajuns pe Transfăgărășan. Nu știam decât că traversează munții și că este splendid. Uneori savuram imagini pe internet, dar n-a constituit un obiectiv al vacanțelor mele, așa că nu l-am luat serios în calcul.

Începe școala. Cum ne pregătim?

Zilele se scurg repede și emoțiile unui nou an școlar, precum și febra pregătirilor - binecunoscută de părinți- ne va cuprinde pe toți. Nu uitați că, acum când au mai rămas doar trei săptămâni până la un nou START este timpul potrivit să ne pregătim puțin copiii pentru școală. Pentru ca totul să meargă bine și să evităm stresul, iată câteva sfaturi:

În vacanță: Lacul Râușor ( Voina)

Zilele de vacanță trec repede și lasă în urma lor șirag de amintiri. Lacul Râușor de la Voina a ajuns să fie distracția preferată pe care ne-o oferim ori de câte ori simțim nevoia de evadare în mijlocul naturii.
Situat doar la câțiva km de orașul Câmpulung Muscel, pentru a ajunge la drumul spre Voina trebuie să traversezi satul Lerești. Drumul este bun, se parcurge cu orice mașină, nu neapărat mașini

Excursie la final de clasa a III-a

Una din activitățile preferate ale tuturor copiilor de vârstă școlară o reprezintă, fără doar și poate, excursia. Este normal ca, spre finalul anului școlar, când deja „miroase” a vacanță, să avem cât mai multe ocazii de a ne cunoaște și în altfel de mediu decât cel școlar. Personal, nu am organizat niciodată excursii „la întâmplare” sau pe principiul că mi-a fost recomandată locația de vreo colegă. În organizarea unei excursii am ținut întotdeauna cont de câteva repere de la care nu a fost nevoie să mă abat: