Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

vineri, 1 mai 2015

C.L.R-„Scrierea lui m înainte de p sau b”

Fișa conține exerciții aplicative de scriere a consoanei m înainte de p sau b. Gradul de dificultate al acestor exerciții este mediu, astfel încât elevii să lucreze independent, cu plăcere. Această fișă poate fi utilizată cu succes în cadrul oricărei secvențe a lecției : ca exersare a cunoștințelor, ca evaluare sau chiar în momentul predării:

C.L.R.- scrierea cuvintelor care conțin „x”

Fișa are un grad mediu de dificultate și poate fi folosită ca sarcină de lucru independent. Astfel, copiii își vor consolida temeinic cunoștințele, pe care le dețin deja,în legătură cu scrierea și citirea acestor cuvinte:

Curiozități despre bufnițe

Departe de a fi o prevestitoare a răului, morții, a necazurilor, bufnița ocupă un loc de cinste în tradiția chineză conform căreia această misterioasă pasăre este considerată reprezentanta vitalității, forței și energiei. Amerindienii o considerau ocrotitoarea destinului și a nopții, folosind pene de bufniță în cadrul unor ritualuri.În Grecia Antică, Athena, zeița înțelepciunii, a fost extrem de impresionată de ochii mari și adânci ai bufniței, așezând-o în rândul ființelor alese.

Curiozități despre elefant

                                     Cel mai mare și mai greu animal de pe planetă, elefantul are și el curiozitățile lui: