Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

luni, 26 iunie 2017

Lectură de vacanță

„Golful francezului” - Daphne du Maurier

Dacă sunteți în căutarea unei cărți potrivite pentru lectura din vacanță/concediu, romanul lui Daphne du Maurier se poate înscrie cu succes la acest capitol.
Subiectul, departe de a fi unul sofisticat - dragostea dintre o femeie din înalta societate și un pirat - este detaliat lin, destul de „molcom” aș putea spune, iar pasiunea celor doi se contopește permanent cu dorința celor două personaje de a sparge tiparele unei societăți închise și de a fi liberi. Descrierile care însoțesc firul acțiunii sunt prezentate destul de simplu și nu plictisesc, reușind să îl introducă pe cititor într-o  atmosferă romantică. Dragostea dintre frumoasa Dona și misteriosul pirat francez este intensă și mistuitoare și, bineînțeles, sortită pieirii încă de la început.
Nu voi povesti acțiunea romanului - cine este curios nu are decât să îl citească! - dar pot spune că, personal, am simțit, sporadic, nevoia ca autorul să se îndrepte cu mai multă atenție asupra unor amănunte, să le descrie în detaliu, să folosească mai multe „artificii” ale condeiului. În lipsa acestor artificii, nefericirea Donei în căsnicie, dragostea sâcâitoare și insistentă a soțului, pasiunea extremă a piratului, momentele de suspans și chiar ultima întâlnire a Donei cu iubitul său pirat (întâlnire urmată de o despărțire definitivă) nu am reușit să le trăiesc chiar cu „sufletul la gură” și le-am trăit ca și cum era firesc să se întâmple astfel...
 În rest, este o carte de vacanță, nici greoaie și nici simplă,  care va umple, cu siguranță, clipele de liniște ale oricărui cititor care va avea ocazia să o citească.
Cine este interesat să afle mai multe amănunte cu privire la subiectul romanului poate găsi AICI sau AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu