Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

duminică, 2 iulie 2017

VACANȚA în orașe mici...VACANȚA în orașe mari...

Vacanța mare este așteptată cu mare nerăbdare de toți copiii. Atâtea zile libere, fără un program fix, cu ore nenumărate de joacă și distracție...multă distracție. Da! poate în orașele mari...
Diferența dintre copiii crescuți în marile orașe - București, Cluj, Timișoara - și cei care își petrec copilăria în orășele de provincie este mare, sesizabilă chiar de la început și această diferență crește o dată cu vârsta. Egalitate de șanse? Vorbe goale!Copiii din provincie pun semnul egal între învățătură și școală pentru că nimeni nu le-a arătat vreodată un „alt fel” de învățare, prin joc și distracție, genul de învățare foarte potrivită pentru vacanță...
 M-am consultat, zilele trecute, cu prietenul Google, în speranța că voi găsi alte idei pentru distracție. Am găsit nenumărate ateliere, cluburi pentru copii - unele gratis, altele „aproape gratis”, idei minunate pentru ca distracția de vacanță să fie una atractivă, interesantă, educativă...Un program bine structurat am găsit AICI Da!(revin) în orașele mari... Cum rămâne cu orașele mici, din provincie, în care mulți copii își petrec vacanța prin micuțele parcuri încinse de soare? Mulți dintre ei nu vor pleca în această vacanță, alții (poate) vor petrece -  maxim - zece zile la mare/munte...în rest tot prin parc. În orașul nostru - mic și de provincie - cea mai mare distracție estivală o reprezintă sărbătorirea zilelor localității - o nebunie totală de muzică dată la maxim, tarabe cu lucruri de proastă calitate, tobogane gonflabile și carusele zgomotoase... Educativ, nu?
 Nu știu de ce astfel de ateliere - cum am văzut că se organizează frecvent în București, de exemplu - nu se pot organiza și în orașele de provincie, nu neapărat la aceeași „dimensiune”, dar pe o perioadă de timp pe care trainerii și organizatorii o pot considera potrivită pentru aceste localități încremenite în timp... Personal, cred că impactul educațional ar fi eficient și în rândul acestor copii care consideră că învățătura se realizează doar în mediul școlar, doar organizat, rigid, obositor. Mi-ar face mare plăcere să particip la astfel de ateliere alături de copiii mei, să învățăm lucruri noi în joacă și să petrecem clipe de vacanță minunate.

Cam asta e cu VACANȚA în orașe mici... De mediul rural nici nu poate fi vorba!Păcat! Și ei sunt tot copii...și tot în vacanță!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu