Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

miercuri, 7 februarie 2018

Activitate integrată: Adunări și scăderi cu numerele 1 - 9/ Literele „t” și „T”

În clasa noastră fiecare săptămână începe cu o poveste iar de la poveste până la desfășurarea unor activități plăcute de învățare nu este decât un pas.

Luni vom citi o altă poveste din cartea „Noile aventuri ale poneiului Zefir” de la editura Kreativ. Zefir este un ponei foarte simpatic pe care școlăreii îl adoră. El trăiește la Ferma Florilor alături de o mulțime de prieteni: găina Ghizela, măgarul Anton, câinele Sultan, țapul Damian, gâsca Lidia. Alături de aceștia, Zefir petrece clipe minunate iar noi, din aceste aventuri, învățăm să fim buni colegi.



Materiale folosite:
Volumul „Noile aventuri ale poneiului Zefir” - ed. Kreativ;
Figurine reprezentând animale domestice;
Imagine plastifiată tort și lumânărele;
Fișă cu imaginea unui tort: „Observă diferențele”;
Plastilină și planșetă;
Caiet dictando, creion.

  • Dezvoltare personală:De data aceasta povestea ne introduce într-o atmosferă de sărbătoare pentru că este ziua poneiului Zefir. El împlinește patru ani iar prietenii săi se hotărăsc să-i pregătească o surpriză. Aflăm, pe parcursul poveștii, lucruri interesante despre oferirea unui cadou: atunci când vrem să surprindem pe cineva, ne gândim în primul rând la persoana căreia îi este destinată surpriza și îi dăruim un cadou care îi face ei plăcere. Povestea va fi pusă în scenă de micuții actori care vor oferi un mic spectacol ajutându-se de figurine din plastic.
  • Comunicare în limba română:Pornind de la această poveste, vom învăța literele t și T  - poneiul Zefir primește, bineînțeles, un frumos tort din partea tuturor prietenilor. Vom forma și noi cuvântul tort utilizând litere mici și mari de tipar, vom modela un tort din plastilină, vom scrie literele t și T pe caietul dictando.
  • Matematică și explorarea mediului: Vom vorbi despre animale domestice și ne amintim, din povestea citită, că țapul Damian adora ciulinii. Animale precum capra, țapul, vaca, oaia sunt animale ierbivore. Școlăreii își vor împărtăși, prin discuții dirijate, și alte informații pe care le au în legătură cu animalele domestice. Revenind, totuși, la povestea citită, ne amintim că Zefir a primit un tort iar noi avem un tort ca model (jeton plastifiat) și lumânărele. Cu ajutorul acestora vom desfășura mai multe activități matematice cum ar fi: punem pe tort tot atâtea lumânărele albastre câți ani împlinește Zefir, mai punem două lumânărele de culoare portocalie. Câte lumânărele sunt? Ce operație matematică folosim? (4 + 2 = 6); Luăm din lumânărelele aflate pe tort o lumânare albastră. Câte lumânări au rămas? (6 - 1= 5) Câte lumânări albastre sunt acum pe tort? Dar portocalii? Cum vom scrie ca operație matematică? (3 + 2 = 5). Activitatea continuă până ce toți școlăreii ies la tablă. 
  • Arte vizuale: La această activitate vom găsi diferențele și vom colora, după plac, una din imaginile aflate pe fișă.
Fișele și materialele care vor fi folosite sunt cele de mai jos:

*Imaginile vor fi laminate iar lumânările vor fi fixate pe tort cu ajutorul gumei.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu