Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

sâmbătă, 28 aprilie 2018

Fișă de lucru: literele f și F(clasa pregătitoare)

În cadrul lecției dedicată recunoașterii/citirii și scrierii literelor „f” (mic de tipar) și „F” (mare de tipar) am optat, ca material didactic, pentru fișele oferite de ed. Elicart, „Comunicare în limba română”, semestrul 2, autoare Arina Damian.

Fișa conține exerciții variate și atractive, acestea putând fi rezolvate sub formă de joc.
Activitatea noastră a debutat cu o ghicitoare:
De cu zori prin floricele
Zboară vesele prin ele
Miere nouă ne aduce
Și polen și fagur dulce. GHICI! Albina

Școlăreii s-au dovedit foarte isteți, au aflat imediat răspunsul ghicitorii și au memorat versurile foarte ușor, prin urmare am primit permisiunea să deschidem plicul surpriză din care a ieșit, veselă și zâmbitoare, Albinuța Fănuța. Această albinuță nu este una oarecare, asemenea tuturor albinelor, ci este o albinuță detectiv. Ei îi place să zboare din floare în floare și să descopere tot felul de lucruri interesante. Pentru fiecare descoperire, Albinuța Fănuța primește, din partea Reginei Albinelor, un căpăcel de fagure în care să depoziteze mierea dulce și aromată. Școlăreii sunt invitați să fie și ei, pe parcursul activității, mici detectivi care să o ajute pe Albinuța Fănuța să construiască fagurele în care să depoziteze mierea.
 Iată că Albinuța Fănuța a pornit în călătoria sa. Pentru început, ea trebuie să potrivească literele-surori, adică literele mari/mici, unindu-le cu o linie.
Misiunea Albinuței Fănuța nu s-a încheiat aici! Ea trebuie să scrie literele pe spațiul punctat și să întregească cuvintele! Școlăreii sunt invitați să-i vină în ajutor pentru ca Albinuța Fănuța să-și poată construi fagurele.
Jocul continuă cu rezolvarea exercițiilor iar școlăreii o ajută pe Albinuța Fănuța să construiască  fagurele de care are nevoie pentru a-și depozita mierea.
Fișele folosite în cadrul activității sunt cele de mai jos:


„Căpăcelele” de fagure primite în urma rezolvării corecte a exercițiilor au fost printate pe carton galben și decupate din fișa următoare:
Hărnicuța Albinuța Fănuța, cea care este un excelent detectiv, a fost reprezentată de următoarea imagine:
La final școlăreii au decupat și lipit hărnicuțe albinuțe pe fagurele construit în urma rezolvării activităților:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu