Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

duminică, 26 august 2018

Emblema clasei

Oricât de modernă și nouă ar părea ideea de emblemă a clasei - e foarte des abordată în cadrul cursurilor de perfecționare pentru învățători - folosirea unui simbol/imagine/denumire pentru școlărei sunt sigură că a reprezentat pentru mulți învățători una din metodele ce-i ajuta să-și ajute micuții în procesul de acomodare pe perioada primelor zile din viața lor de școlari.

Generațiile alături de care am avut privilegiul să-mi petrec timp de 4 ani au fost, pe rând, furnicuțe, bobocei, aricei, albinuțe, iezișori, iar acum sunt... STRUMFI.
E drăguț și minunat ca, încă din prima zi, școlăreii să fie întâmpinați de o imagine frumoasă, prietenoasă, cunoscută de ei prin intermediul desenelor animate (am văzut, recent, o clasă a minionilor). Acest lucru îi ajută să se acomodeze mai ușor la cerințele vieții de școlar, să se simtă confortabil, își dezvoltă sentimentul de apartenență ceea ce-i determină să alcătuiască, împreună, o echipă. Imaginea lui Papa Strumf - cel mai înțelept strumf - ne ajută să descoperim lucruri noi, Strumfița ne învață regulile clasei și cum putem fi mai ordonați, și dacă se întâmplă să avem o zi nu tocmai reușită, găsim oricând un strumf căruia putem să-i împărtășim micile noastre neazuri. Treptat, anul trecut, în clasa noastră au apărut aceste mici personaje, printate și plastifiate, și ne-au ajutat enorm în cadrul activităților. Acum colecția noastră de prieteni așteaptă cu nerăbdare începerea școlii și, împreună, vom descoperi alte și alte lucruri minunate.
Cum alegem emblema clasei? În primul rând, ideal ar fi ca alegerea acesteia să se potrivească oarecum cu stilul de predare. Mi-a plăcut ideea de „strumfi” pentru că, fiind personaje de desene animate, găseam ușor filmulețe educative ale căror personaje erau micuțele ființe.
În al doilea rând, această emblemă - respectiv strumfii - ne vor fi alături o perioadă lungă de timp, până în clasa a IV-a, așa că nu va fi caraghios ca, la 10 ani, să ne numim tot...STRUMFI.
Am găsit foarte ușor, pe internet, imagini cu strumfi în diverse ipostaze, așa că etichetele centrelor de interes sunt însoțite de aceste personaje. Deasemenea, sunt STRUMFI și STRUMFIȚE așa că, fie că suntem băieței, fie că suntem fetițe, aparținem cu toții aceleiași echipe.
Prin urmare, noi suntem CLASA STRUMFILOR , o clasă de școlărei hărnicei și voioși care abia așteaptă începerea noului an școlar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu