Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

marți, 24 septembrie 2013

Găsește perechea! (joc)

Atât de mult le-a plăcut școlăreilor jocul în care camionul  le aduce în dar surprize, că fără să vrem acest joc a devenit unul din preferatele lor. Astăzi camionul buclucaș a adus altă surpriză: un joc nou, care se numește ”Găsește perechea!”. Iată cum ne-am jucat:
Pe un carton alb sunt imprimate două câte două imagini ale unor legume/fructe cunoscute de copii (mere, pere, prune, gutui, dovleac, roșii etc), apoi acestea sunt decupate în așa fel încât să se obțină jetoane de dimensiuni egale.
  • Măsuțele sunt așezate în semicerc;
  • Camionul care are în remorcă un plic cu surprize trece de la un școlărel la altul la altul;
  • Când camionul ajunge la destinație școlăreii spun în cor: ”Cine a sosit?” - ”A sosit camionul!” - ”Ce aduce?” - ”O surpriză!”....
  • Plicul este luat de doamna care trece pe la fiecare școlărel iar aceștia extrag din plic câte un jeton; ei trebuie să privească atenți imaginea imprimată și să o coloreze folosind creioanele colorate potrivite;
  • Copiii ies pe rând în fața semicercului format din măsuțe și spun: ”Sunt un fruct/legumă......și descriu caracteristicile acesteia. Școlăreii au voie să pună întrebări, cerând ”indicii” ( ”Unde se cultivă?”; ”Cum o consumăm?” etc)
  • Școlărelul care are aceeași imagine exclamă: ”Eu sunt perechea ta!”;
  • Dacă ”perechea” a intuit bine, jetoanele sunt puse la loc de cinste(le lipim cu bandă adezivă pe tablă); dacă nu, atunci cei doi sunt eliminați din joc.
La final, spre mulțumirea tuturor, am confecționat un coș al toamnei în care fiecare a putut lipi propriul jeton.
                                                                            Școlăreii vă urează:
                                                         DISTRACȚIE PLĂCUTĂ!!!!!!!!!!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu