Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

luni, 17 octombrie 2016

Adunarea și scăderea nr. 0 - 1000 000 (multe exerciții)

Astăzi ne-am confruntat, la ora de matematică, cu o situație neașteptată: exercițiile de adunare și scădere a numerelor 0 - 1000 000 ne-au dat mari bătăi de cap.
Să fie sindromul zilei de luni?! Să fie de vină vremea rece care a sosit pe neașteptate și pe toți ne încearcă răceala specifică sezonului?! Cert este că rezultatele obținute atât la tablă, cât și la   rezolvarea exercițiilor dedicate lucrului independent nu au fost nici pe departe mulțumitoare. Așa că... de mâine ne-am hotărât să exersăm. Și pentru că toată lumea știe cât de serioși suntem noi, am pregătit încă de astăzi un set de exerciții cu adunări și scăderi care să ne ajute în exersarea noastră. Exercițiile sunt concepute pentru a fi rezolvate astfel:

 • școlăreii își vor lipi „rubrica” dedicată adunărilor(decupată în prealabil) pe caiete (Fișa 1)
 • la tablă se vor afișa aceleași exerciții spre rezolvare( Fișele 2-3) • școlăreii își vor lipi „rubrica” dedicată scăderilor(decupată în prealabil) pe caiete (Fișa 4)

  • la tablă se vor afișa aceleași exerciții spre rezolvare ( Fișa 5-6)
  Astfel vom scuti timpul petrecut la tablă cu scrierea „în linie” a exercițiilor dar școlăreii vor avea ocazia să citească numerele și operațiile propuse, vor scrie după dictare numerele și vor rezolva în scris aceste operații.
  fișa 1

  fișa 2

  fișa 3

  fișa 4

  fișa 5

  fișa 6

  Niciun comentariu:

  Trimiteți un comentariu