Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

luni, 4 februarie 2019

Clasa I: Fișe de lucru literele „v” și „V”

Tot mai des simțim, în cadrul activităților noastre, nevoia de alte materiale, cu exerciții diverse și atractive. Fișele pregătite pentru literele „v” (mic de tipar și de mână) și „V” (mare de tipar și de mână) cuprind exerciții diverse care îi vor pune pe școlărei în situații de învățare inedite.
Prin varietatea lor, exercițiile urmăresc să dezvolte abilitățile de învățare ale școlăreilor.Cerințele sunt, în general, citite de către învățător, dar acestea pot fi intuite cu mare ușurință chiar și de școlărei.
Bineînțeles, baza ordinii literelor este cea din manual. Așa cum am specificat în diverse rânduri, noi folosim manulalul de „Comunicare în limba română”, autori Olga Pîrîială, Mihaela Ada Radu, Rodica Chiran. Prin urmare, ordinea literelor este cea propusă de acesta.
Exercițiile sunt însoțite de imagini sugestive iar școlăreii pot face cu ușurință corelarea între cuvânt și imagine. În plus, imaginile pot fi utilizate ca activități în completare iar școlăreii vor fi, cu siguranță, foarte încântați să le coloreze cât mai frumos.



AICI se află și rezolvarea rebusului propus la exercițiul 4:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu