Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

miercuri, 28 decembrie 2016

Prima ninsoare(compunere)

   Zâna iarnă a sosit pe la noi cu fulgii ei sclipitori, mărunți, argintii și reci. Încet, încet, steluțele coboară lin din cerul posomorât și se așează pe pământul înghețat. Copacii goi degeră din cauza vântului aspru al nemiloasei ierni. Spre seară tot satul era acoperit cu o plapumă albă, moale și pufoasă.

Era o seară magică. Prima ninsoare ne-a strecurat fiori de bucurie în sufletele noastre de copii. La geamurile dantelate cu flori de gheață vedeai năsucurile copiilor care priveau curioși afară, la zăpadă. Abia a doua zi s-au îndurat părinții să ne dea voie la săniuș. Mi-am luat și eu mănușile, geaca, fularul și o pereche zdravănă de cizme și am pornit-o spre pârtia de la marginea satului. Chiotele de bucurie ale copiilor se auzeau de departe. Fiecare strogăt mă făcea să simt cu mai mare intensitate bucuria primei zăpezi. Aproape am alergat până la pârtie și simțeam că distanța este tot mai mare. Dar, când am ajuns acolo, m-am alăturat imediat distracției care era în toi. Urcam cu toții până în vârful coastei și, de acolo, în chiote și strigăte de bucurie, coboram suiți pe sănuițe.
            -Pârtieeeeeee!!!!!!Pârtieeeeee!!!!
            Strigătele se auzeau din toate părțile. Eram foarte fericită și nu am simțit nici ger, nici foame. Abia pe înserate au început să apară grupuri de părinți care veneau să ne cheme pe fiecare acasă. Nici ei nu insistau prea mult să ne strice distracția și mai zăboveau puțin, lăsându-ne să ne mai dăm o dată…de două ori înainte de plecare. Parcă vedeam în ochii lor amintirea propriei lor copilării și bucuria din sufletul meu a devenit și mai mare.
            Se lăsase întunecul când m-am lăsat convinsă să părăsesc această primă distracție pe care Zâna Înghețată ne-a adus-o. Când am intrat în casă am simțit că îmi iau foc obrajii. Căldura m-a moleșit imediat. Mi-am pus hainele la uscat și am intrat în bucătărie. Mami pregătise cele mai delicioase gogoși cu miros îmbietor de vanilie și ceai dulce care să mă încălzească.

            Nu voi uita niciodată această zi minunată, petrecută la săniuș. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu