Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

vineri, 8 septembrie 2017

CLASA PREGĂTITOARE - prima zi de școală

Prima zi de școală include festivitatea de deschidere a noului an școlar după care fiecare educator/învățător/diriginte merge în sala de clasă pentru a stabili primele detalii organizatorice.
Cei mai mulți profesori aleg acest moment pentru a distribui manualele și a comunica orarul clasei. La clasa pregătitoare programul este puțin diferit. Școlăreii nu primesc manuale dar sunt cei mai curioși să-și cunoască învățătorul și sala de clasă, așa că nu-i pot priva de o asemenea bucurie și vreau să le transform prima zi de școală în una cu adevărat memorabilă.
Prin urmare, pentru prima zi de școală le-am pregătit fiecăruia câte o cărticică de colorat car să-i aștepte pe bancă. Nu am găsit cărticele identice așa că am optat să cumpăr câteva exemplare identice din „Să colorăm legumele”, „Să colorăm fructele”, „Să colorăm rechizite”, „Să colorăm jucării”. Astfel, atunci când mergem în sala noastră de clasă, după câteva momente de acomodare, școlăreii pot colora liniștiți o imagine din cartea primită, iar eu voi putea schimba câteva idei de natură organizatorică cu părinții, respectiv discuții despre:

  • îmbrăcămintea școlarului - întrucât majoritatea activităților se vor desfășura sub formă de joc, se recomandă o ținută lejeră (blugi și pulover) astfel încât școlăreii să se simtă în largul lor;
  • orarul zilnic
  • sfaturi privitoare la „gustarea” copilului :se recomandă evitarea mezelurilor sau a dulciurilor. Școlăreii vor avea la ei apă, un sandwich și un fruct.
  •  În clasa pregătitoare școlăreii nu primesc teme dar, pentru a-i responsabiliza, vor primi câte o sarcină ușoară și distractivă pentru acasă.

Ideea s-a dovedit a fi bună pentru că școlăreii pot forma echipe în funcție de cărticica primită și, în plus, cărticelele vor fi foarte utile în primele zile de școală, când vom aborda discuții despre legume, fructe, rechizite dar și jucării.
Toată această „vânzoleală” durează suficient timp și, însoțiți de părinți, școlăreii vor putea merge acasă cu promisiunea revenirii la școală în ziua următoare. Dacă avem timp, ne vom scrie numele pe ecusoanele cu strumfi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu