Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

marți, 31 octombrie 2017

Excursie în orașul Curtea de Argeș

Fabrica de globulețe

De câțiva ani mi-am obișnuit școlăreii să planificăm o excursie în perioada vacanței din noiembrie. Tematica acestor excursii este ușor diferită de clasicele activități desfășurate în acest sens.
În vacanța din noiembrie excursia pe care o desfășurăm este, în principal, o excursie tematică prin care încercăm să învățăm și să explorăm noțiuni care, în mod normal, le predau la clasă. Anul trecut, având clasa a IV-a, am descoperit, în localități învecinate cu noi (Câmpulung Muscel, Dragoslavele, Mateiași) pagini reale de istorie pe care le descopeream și în manualele noastre. Anul acesta - pentru că am clasa pregătitoare -  mi-am propus să profit de ocazie și să mergem la Fabrica de globulețe din Curtea de Argeș. Școlăreii sunt mici, cred cu ardoare în Moș Crăciun, sărbătorile ne bat la ușă, așa că n-am vrut să ratez ocazia de a ne simți bine într-o frumoasă zi de sfârșit de octombrie. Surpriza care ne-a întâmpinat încă de dimineață a fost că, peste noapte, ninsese. Nu mult, doar un strat fin de zăpadă care știam că se va topi odată cu primele raze de soare, dar suficient cât să ne introducă într-o atmosferă de sărbătoare. Am pornit la drum cu veselie, fredonând cântece pe care le știm cu toții din orele de muzică și mișcare (în excursii am întotdeauna cu mine aceste cântece care însuflețesc puțin atmosfera). Cum era de așteptat, programul excursiei a fost foarte concentrat, nu ne-a ocupat întreaga zi, la ora trei după amiaza am fost acasă, dar fiecare moment a fost savurat din plin de școlărei.
Ca organizator al acestei excursii, recomand cu plăcere această activitate oricui dorește să o desfășoare. Încă de la intrarea în Fabrica de globulețe te întâmpină o domnișoară plăcută, frumoasă (pentru școlăreii mei contează mult acest aspect), zâmbitoare și foarte prietenoasă. Dumneaei însoțește grupul la toate activitățile și explică pe înțelesul lor tot ceea ce se întâmplă: cum se realizează globulețele, etapele de pregătire a sticlei etc. Apoi fiecare școlărel și-a personalizat câte un globuleț, am cumpărat o mică amintire și am servit masa la restaurant, acolo unde tot Fabrica de globulețe s-a ocupat de rezervare iar meniul a fost pregătit special pentru copii.


























Fiind în Curtea de Argeș, am profitat de ocazie și am vizitat și mănăstirea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu