Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

sâmbătă, 14 octombrie 2017

Modelatul cu plastilină

Una din activitățile desfășurate la clasă care știu că-i distrează pe școlărei și o desfășurăm cu plăcere este... modelatul cu plastilină. Această activitate s-a dovedit ca fiind una din cele mai eficiente modalități prin care copiii învață concepte precum culoare, formă, mărime, le dezvoltă aptitudini motrice fine, le oferă bucurie și distracție și îi ajută să învețe prin joc, într-o atmosferă relaxantă, dinamică, deloc plictisitoare.

Noi folosim cu plăcere foarte des plastilina, dar și alte materiale care ne oferă plăcere și ne dezvoltă creativitatea.
Am adus în clasă un mic recipient transparent în care aveam, amestecate, boabe de piper și boabe de muștar. Ce vom face cu ele? Curiozitatea copiilor i-a determinat să observe boabele iar eu i-am lăsat să ghicească ce anume se află în borcănel. Apoi le-am arătat scobitorile și imediat au ghicit că vom modela un arici. Au urmat să descopere pentru ce anume vom folosi materialele:

  • plastilina pentru a modela corpul și capul ariciului;
  • boabele de piper pentru ochi;
  • boabele de muștar pentru nas;
  • scobitorile pentru acele ariciului.Acestea au fost rupte în două pentru că erau prea lungi pentru un corp așa micuț ca al ariciului modelat de noi.
Se pot desfășura și activități integrate: numărăm obiectele de care avem nevoie: plastilină, scobitori, boabe de muștar, boabe de piper; sortăm obiectele necesare: 10 scobitori, două boabe de piper, o boabă de muștar, plastilină maro/neagră; etc.
A urmat explicarea etapelor de lucru însoțite de o mică demonstrație,după care au trecut la lucru.
Activitatea s-a desfășurat într-o atmosferă veselă, însoțită de fredonarea unor cântece cunoscute de ei.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu