Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

duminică, 4 februarie 2018

Rebus A - P

Fișele propuse îi ajută pe școlărei să realizeze corespondența cuvânt - imagine reprezentativă într-un mod plăcut și distractiv.
Primul model conține cuvintele scrise cu litere punctate deci școlăreii vor descoperi ușor cuvântul și îl vor nota pe imagini. Al doilea rebus nu are cuvintele scrise iar școlăreii le vor completa potrivit imaginilor care le sugerează.
Cuvântul-surpriză nu este menționat, acesta urmând să fie descoperit de școlărei. În urma descoperirii acestuia vom alcătui și citi împreună o propoziție surpriză:

                        Pe ramură este o pasăre mică. 
 Pentru cuvântul - surpriză am pregătit următoarele imagini. Ele vor fi așezate în două plicuri, fie de culori diferite, fie numerotate. Din primul plic-surpriză vom extrage imaginea cu pasărea (fără cuvinte) și vom observa/descoperi ce reprezintă precum și legătura acestei imagini cu rebusul; din al doilea plic - surpriză extragem imaginea însoțită de cuvinte, decupăm cuvintele și le așezăm în ordinea firească pentru a obține o propoziție:

La final ne putem distra lipind cele două păsărele printre ramurile copacului și îl putem orna cu frunze și mugurași potriviți pentru un început de primăvară:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu