Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

joi, 20 aprilie 2017

Salata boeuf

Oarecum păcălită de această denumire oarecum...„franțuzească” - boeuf - am fost convinsă că această salată își are originile într-o sofisticată bucătărie din Franța. Nu este așa!
Această salată, nelipsită din bucătăria românilor la cele mai importante sărbători, a fost pentru prima dată preparată de un bucătar belgian pe nume Lucien Olivier în anul 1860, într-un celebru restaurant din Rusia. Preparatul a avut un real succes dar rețeta originală a fost mult timp păstrată secretă, deși se știe că ea cuprindea foarte multe ingrediente scumpe:carne de vânat, raci etc. În timp, salata respectivă este reinventată de diverși bucătari dar în bucătăria românească ea se prepară din legume (morcovi, cartofi, mazăre) fierte, castraveți murați care, după ce au fost tocate mărunt, sunt amestecate cu maioneză.
 Nouă ne place s-o preparăm ori de câte ori avem ocazia, în special pentru că legumele fierte sunt ușor și distractiv de tăiat iar copiii preferă să se ocupe ei de această sarcină, după care ornarea este lăsată tot în grija lor. Aici creativitatea se manifestă în toată splendoarea ei:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu