Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

marți, 20 noiembrie 2018

Să scriem frumos litere!

Exersarea scrierii caligrafice, cu un aspect plăcut și îngrijit, este una din prioritățile învățării scrierii de mână în clasa I. Mergând pe ideea că „repetiția este mama învățării” am pregătit o fișă care necestită toată atenția și migala școlăreilor în a scrie cât mai frumos literele.
Materialul original, cel care conține aceste frumoase litere de mână, l-am descoperit AICI și le mulțumesc frumos celor care au ales să-l realizeze. Pe baza acestui material am alcătuit o fișă de recapitulare și exersare a literelor A - U.
Fișa o putem folosi în orice moment al lecției, este de fapt o exersare a scrierii de mână și solicită abilitățile școlăreilor de a scrie frumos și îngrijit. Uneori adăugăm pe fișă - la început sau la final - litera nou învățată iar școlăreii au ocazia de a o exersa. Acum însă repetăm literele A - U (conform ordinii propuse de manualul de Comunicare în limba română, autor O.Pârâială) iar pe fișă se regăsesc litere deja învățate și exersate. Fișa nu prevede notarea datei deoarece fiecare școlărel va scrie în ritmul său, fără grabă, au opțiunea de a o termina ulterior, atunci când se simt pregătiți. Pentru școlăreii destoinici și rapizi am pregătit ultimul exercițiu la care au libertatea de a scrie ce litere, silabe, cuvinte vor ei:
Ca recompensă, la terminarea fișei, școlăreii primesc o „bulinuță”. Ei cunosc deja următorul sistem de notare curentă: la acumularea a cinci bulinuțe trecem un calificativ în catalog și carnet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu