Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

miercuri, 6 februarie 2019

Activitate distractivă în prima zi de după vacanță

Sunt sigură că școlăreii vor reveni foarte nerăbdători la școală. Nerăbdători, gălăgioși, dornici să-și împărtășească unii altora fel de fel de amintiri din vacanță. Întotdeauna acordăm importanța cuvenită acestor momente.

Și, totuși, va trebui să trecem la...treabă. Fișa pregătită pentru școlărei are rolul de a-i „dezmorți” puțin, de a face trecerea treptat de la starea de relaxare - specifică vacanței - la cea de dispoziție pentru învățare.
Cum primăvara ne dă târcoale, vom începe prin a observa timidele schimbări care au loc în natură. Vom vorbi de plante, animale și păsări. Poate vom cânta și un cântecel! (de ce nu?). Apoi vom trece la treabă, dar nu oricum, ci în joacă.
Școlăreii vor primi doar careul cu litere. Ei vor căuta cu mare atenție cuvintele „ascunse”. Pe măsură ce găsesc un cuvânt, vor primi o recompensă care constă în o parte din puzzle. Când au descoperit toate cele patru cuvinte, vor lipi piesele pe caietul cu foaie velină. Vom observa părțile componente plantei, vom discuta despre ce anume are ea nevoie pentru a crește. Care este sursa principală de căldură pentru plante? SOARELE. Școlăreii vor primi un soare frumos, zâmbitor, iubitor de plante, care și-a adus cu el doi prieteni: câțiva norișori care vor uda din când în când planta pentru a crește mare.
La final, fiecare școlărel va completa desenul în funcție de talentul și imaginația fiecăruia.
Imaginile sunt de dimensiune mai mică astfel încât să poată să se încadreze pe pagina caietului cu foaie velină.

Aici am realizat rezolvarea fișei :

Cuvintele găsite de școlărei pot fi transcrise pe caiete, putem forma cu ele propoziții, ne putem „juca” în funcție de imaginația fiecărui cadru didactic. Variante de propoziții ar fi următoarele(sunt compuse în așa fel încât să respecte ordinea literelor studiate de noi):

  • Soarele dă căldură plantelor din curtea mea.
  • Norii aruncă picături mici de apă.
  • Din nori cad picături reci de apă.
  • Soarele apare pe cerul senin.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu