Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

vineri, 30 iunie 2017

Agenda și pixul versus laptop/tabletă

De când mă știu, sau cel puțin de când mi-am însușit această minunată taină a scrisului - pentru că știam să citesc înainte de a ști să scriu - am avut mereu cu mine un caiet și un pix. Îmi notam liste, inventam cuvinte, mă jucam cu scrisul, gândurile, ideile, în fel și chip...

joi, 29 iunie 2017

Adulții obosesc jucându-se - oare e normal?

A fost o zi cumplit de caldă care ne-a stricat toate planurile pe care ni le făcusem: să ieșim prin parc, să ne jucăm cu mingea și, bineînțeles badminton, poate puțin șotron...

Fișă de lectură clasele a III-a și a IV-a

Fișa de lectură reprezintă memoria externă a textului citit.În plus, prin completarea unei astfel de fișe, se materializează în mod direct lucrul cu textul.

miercuri, 28 iunie 2017

Tenis de masă! (dar nu oricum...)

Ne-a plăcut să jucăm badminton... Încă este pe lista jocurilor noastre preferate și credem că va rămâne așa destul de mult timp.

Badminton - un joc ideal pentru vacanță

De regulă, ieșirile în parc sunt o întreagă aventură! Purtăm cu noi un rucsac plin cu jucării potrivite pentru activitățile în aer liber pentru că - deh! - nu se știe ce chef avem și trebuie să fim pregătiți pentru orice situație.

marți, 27 iunie 2017

Sensuri diferite ale verbului „A IEȘI”

În limba română există o mulțime de cuvinte care, folosite în diferite contexte, capătă sensuri diferite. Aceste cuvinte le numim omonime.

luni, 26 iunie 2017

Lectură de vacanță

„Golful francezului” - Daphne du Maurier

Dacă sunteți în căutarea unei cărți potrivite pentru lectura din vacanță/concediu, romanul lui Daphne du Maurier se poate înscrie cu succes la acest capitol.

duminică, 25 iunie 2017

Copiii mei adoră cititul. DE CE?

Văd tot mai multe articole cu privire la dezvoltarea gustului pentru citit la copii. Personal, nu m-am confruntat (nici acasă, nici la școală) cu refuzul copiilor de a citi. Poate pentru că sunt o persoană care adoră cititul și insuflu - fără să vreau -  această plăcere și celor din jurul meu sau cauza este cu totul alta?

vineri, 23 iunie 2017

Sânzienele

Îmi aduc aminte foarte clar o întâmplare din copilărie. În satul în care locuiește bunica mea și unde îmi petreceam toate vacanțele, trăia o femeie mută care avea o turmă de capre. Nu turma de capre mă impresionase, ci povestea bunicii. Ea mi-a povestit că această femeie, în copilărie, fusese normală, vorbea ca orice copil. Dar, în noaptea de 24 iunie, adică de Sânziene, părinții ei au trimis-o la izvor să ia apă. Acolo ea a văzut mai multe fete frumoase, îmbrăcate în rochii albe, care dansau pe o muzică pe care o cânta vântul printre crengile copacilor.

Colorăm respectând codul culorilor!

Toți copiii adoră activitățile de colorat/desenat. Este una din activitățile preferate de ei, îi dezvoltă și, sunt de părere majoritatea specialiștilor, desenatul reprezintă pentru copii una dintre cele mai intense forme de exprimare.

Rucsacul buclucaș...(sau rutina e de vină?!)

Ziua de astăzi a debutat cu o surpriză. Am dormit până aproape de ora 9.00, ceea ce pentru mine reprezintă un exces de leneveală - fie și în vacanță!
Nici nu intru bine în bucătărie că Prințesa vine țopăind în spatele meu. O fi defect profesional, sau doar o grijă protectoare exagerată?

joi, 22 iunie 2017

Palidrom/palidromuri

Un palidrom se referă la acele cuvinte care citite de la stânga la dreapta și invers rămân neschimbate. Denumirea de palidrom/palidromuri își are originea în cuvintele grecești palin+dromos

În vacanță mergem regulat la sală!

De ceva vreme un gând îmi tot dădea târcoale: sunt bătrână? De la simplul fapt că îți trece prin cap un asemenea gând și până la o oarecare obsesie nu e decât un pas. Așa că, pe nesimțite, gândul a devenit acel factor care-mi producea neliniște...

miercuri, 21 iunie 2017

O nebunie de vară

Din punct de vedere calendaristic, vara s-a instalat pe meleagurile noastre de mai bine de-o jumătate de lună. A sosit și vacanța iar festivitățile cu „surle și trâmbițe” care au marcat sfârșitul anului școlar au rămas în urmă, ca un ecou, fiind deja înscrise la capitolul „amintiri”.
Pliantele oferite de supermarket-uri abundă de imagini vesele care promit o vară de neuitat. Reclamele au căpătat și ele un „iz” vesel și relaxant de vară. Cum poți avea parte de o vară de neuitat într-un mic oraș de provincie, în care nu se întâmplă nimic? Poți merge la plimbare, dar în câteva ore constați că ai luat la picior toate străduțele și, oricum, nu este o activitate pe care s-o repeți cu plăcere zilnic.

Oficial...în vacanță! (sau nu?!)

GATA! A sosit vacanța! În fiecare an mă simt ca un școlar care a așteptat cu nerăbdare VACANȚA MARE... Îmi cumpăr o agendă nouă, de preferat nedatată și de o mărime potrivită astfel încât să poată fi strecurată confortabil în orice tip de geantă aș alege, și îmi notez:
           În această vacanță: