Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

joi, 29 noiembrie 2018

Proiect : „La mulți ani, România!” (activitatea IV)

Activitatea stabilită pentru ultima zi a proiectului „La mulți ani, România!” ne-a umplut sufletele de bucurie.
Deși toată lumea ne consideră mici și mulți spun că ... „nu înțelegem noi lucruri de oameni mari”, iată că proiectul nostru a demonstrat contrariul: știm să fim receptivi, înțelegem lucrurile foarte bine dacă sunt explicate cu răbdare, știm să punem întrebări pentru a ne lămuri suplimentar.

miercuri, 28 noiembrie 2018

Proiect: „La mulți ani, România!” (activitatea III)

În a treia zi a proiectului „La mulți ani, România” ne-am îndreptat atenția asupra costumului popular, a pieselor componente și denumirilor acestora, am povestit puțin despre modul în care străbunii noștri își țeseau și coseau aceste haine.

marți, 27 noiembrie 2018

Temă de citit și scris: LITERELE A - O

Tema de astăzi cuprinde cuvinte cu literele A - O, în conformitate cu ordinea literelor propusa de manualul de Comunicare în limba română, clasa I, autor O.Pârâială.

Proiect: „La mulți ani, România!” (Activitatea II)

A doua activitate a proiectului de săptămâna aceasta - „La mulți ani, România!” - a fost pe placul și gustul școlăreilor: am confecționat stegulețe. Etapele de lucru au fost foarte simple, produsul final fiind foarte ușor de obținut.

luni, 26 noiembrie 2018

Proiect: „La mulți ani, România!” (activitatea I)

Săptămâna aceasta am început un proiect intitulat „La mulți ani, România!”. Proiectul nostru este prevăzut să se desfășoare pe parcursul a patru zile -  de luni până joi - și se va încheia oarecum într-un cadru festiv atunci când vom susține, în fața părinților și a cadrelor didactice, un mic concert de cântece patriotice.

duminică, 25 noiembrie 2018

Temă de citit și scris pentru școlărei: literele a - o

Noi folosim manualul de Comunicare în limba română pentru clasa I, autor O.Pârâială.
Școlăreii se descurcă tot mai bine în descifrarea unor cuvinte/propoziții iar transcrierea acestora pare floare la ureche. Deja s-au obișnuit ca, la finalul lecțiilor de C.L.R., să primească o temă de citit (în primul rând!) și transcris pe caiet.

Adio, frumoasă toamnă!


Vineri, 23 noiembrie, am găsit momentul oportun de a ne lua adio de la toamna aceasta minunată, care a fost foarte generoasă cu noi. Îmbrăcați ca de spectacol și foarte emoționați, am participat la concursul județean „Darurile Toamnei”.

marți, 20 noiembrie 2018

Să scriem frumos litere!

Exersarea scrierii caligrafice, cu un aspect plăcut și îngrijit, este una din prioritățile învățării scrierii de mână în clasa I. Mergând pe ideea că „repetiția este mama învățării” am pregătit o fișă care necestită toată atenția și migala școlăreilor în a scrie cât mai frumos literele.

vineri, 16 noiembrie 2018

DEZVOLTARE PERSONALĂ: „Eu și cei dragi mie”


Tema propusă pentru dezvoltare personală - Eu și cei dragi mie - a decurs firesc iar activitatea a fost pe placul școlăreilor, întrucât ei și familia lor se aflau în centrul discuției noastre. Noi am desfășurat această activitate la clasa I, dar este potrivită și pentru clasa a II-a.

sâmbătă, 10 noiembrie 2018

Cuvinte codate

Curiozitatea copiilor este nemărginită. Prin specificul vârstei lor, ei preferă să caute, să descopere, să inventeze și să afle cât mai multe lucruri noi. Folosindu-mă de aceste caracteristici specifice vârstei lor, am inventat pentru școlărei o serie întreagă de jocuri care dau activităților multă atractivitate.

vineri, 9 noiembrie 2018

Temă de citit și scris pentru școlărei

Zi de zi învățăm litere, ne jucăm cu ele, formăm silabe, cuvinte, chiar și propoziții. Ne descurcăm binișor, au început să se „așeze” cunoștințele, cititul are acum un alt sens decât în clasa pregătitoare. Împreună am învățat importanța exersării, repetării, consolidării cunoștințelor.

marți, 6 noiembrie 2018

Magia hârtiei : caracatița (A.V.A.P.)

Școlăreii s-au obișnuit cu rutina zilelor de școală, cu orarul și succesiunea activităților. În joacă, prin negociere și prin stabilirea de comun acord a unor reguli, au început să conștientizeze că „nu face fiecare ce vrea și când vrea” (cuvintele unui școlărel). Prin urmare, potrivit rutinei stabilite împreună, miercurea este ziua în care „construim” tot felul de obiecte întrucât vom începe ziua cu prima acivitate, cea de A.V.A.P.

sâmbătă, 3 noiembrie 2018

În vizită la bibliotecă (formularea unor enunțuri proprii în situații de comunicare cunoscute)

Începând cu clasa a II-a, conform programei în vigoare pentru  Comunicare în limba română, una din competențele specifice este „2.1.Formularea unor enunțuri proprii în situații de comunicare cunoscute”. Acestă competență se poate realiza prin exerciții de alcătuire a unor propoziții prin care se formulează o solicitare, o întrebare, o mulțumire, un îndemn, un salut etc.

vineri, 2 noiembrie 2018

Calendarul clasei pentru luna noiembrie

Până acum școlăreii s-au arătat încântați să participe la primul moment desfășurat în fiecare zi, și anume stabilirea datei, zilei, anunțarea orarului și a activităților principale ce vor fi abordate în ziua respectivă.

De-ale dascălilor...

Ați „tras cu urechea” vreodată la discuțiile purtate de învățătoare? Fie că este o discuție desfășurată în timpul pauzei mari, a unei ore libere sau chiar atunci când se întâlnesc pe parcursul vacanței, tema abordată este ȘCOALA.