Sunt câteva modele de orare școlare care vor înveseli, cu siguranță, decorul clasei. Acestea pot fi oferite elevilor chiar în prima zi de școală când își vor putea nota și orarul săptămânal:
luni, 31 iulie 2017
duminică, 30 iulie 2017
Litera C (mare de tipar)
Este o fișă pe baza căreia școlăreii, în joacă, vor recunoaște, scrie și numi litera C (mare de tipar). Deasemenea, fișa poate fi folosită ca activitate premergătoare scrierii literei pe caietul cu liniatură dictando.
Materialul poate reprezenta un excelent suport pentru activități de genul:
Materialul poate reprezenta un excelent suport pentru activități de genul:
vineri, 21 iulie 2017
Litera B (mare de tipar)
putea fi folosită ca suport în efectuarea unor exerciții premergătoare scrierii literei B (mare de tipar) pe liniatura caietului dictando.
Clasa ciupercuțelor (material pentru decorarea sălii de clasă)
Ciupercuțele, ca simbol al clasei pregătitoare, vor aduce veselie și optimism în sala de clasă. Am pregătit câteva materiale care sunt foarte potrivite pentru cei care vor opta pentru acest simbol al clasei.
Materialul cuprinde:
Materialul cuprinde:
miercuri, 19 iulie 2017
Clasa albinuțelor (material pentru decorarea sălii de clasă)
Hărnicuțele albinuțe pot foarte bine să devină cele mai bune prietene ale școlăreilor pe parcursul primului an școlar, respectiv clasa pregătitoare.
duminică, 16 iulie 2017
Litera A (mare de tipar)
În clasa pregătitoare școlăreii vor avea de îndeplinit un obiectiv important și anume recunoașterea și numirea literelor de tipar pe diferite suporturi.
sâmbătă, 15 iulie 2017
Iepurele și ariciul (versurile cântecului)
Însoțit de mișcări și o expresivitate adecvată, cântecul imprimă cu succes o notă de veselie activităților desfășurate la clasa pregătitoare:
Unde s-au ascuns aricii? (fișă de lucru pentru activitate integrată)
Această fișă de lucru poate constitui cu succes punctul de plecare în realizarea unor activități la clasa pregătitoare. Ea poate fi utilizată cu succes în prima săptămână de școală, perioadă în care școlăreii vor parcurge mai multe etape în vederea efectuării unei evaluări inițiale.
Familia Ariceilor se prezintă!
Pentru prima săptămână de școală a clasei pregătitoare am pregătit deja câteva materiale care, în „febra” caracteristică începutului de an școlar, îmi vor fi foarte utile.
Aricel și grădina de legume(poveste)
Această poveste am pregătit-o pentru prima săptămână de școală a clasei pregătitoare. Activitățile sunt prevăzute pentru a fi desfășurate pe parcursul unei zile (patru ore de curs) iar ariile curriculare vizate sunt:
- C.L.R
- M.E.M.
- M.M.
- A.V.A.P.
vineri, 14 iulie 2017
Structura anului școlar 2017-2018
Anul școlar 2017-2018 va începe luni, 11 septembrie, însumând 167 de zile lucrătoare, respectiv 35 de săptămâni.
Anul școlar cuprinde două semestre:
Anul școlar cuprinde două semestre:
Joc: „Ce s-a schimbat?”
Acest joc dezvoltă spiritul de observație memoria vizuală a școlăreilor, fiind o variantă a jocului „Ghici ce s-a schimbat?”.
joi, 13 iulie 2017
Joc: „Caută-ți căsuța”
Jocul „Caută-ți căsuța” este potrivit pentru activitățile care au ca scop cunoașterea formelor geometrice și sortarea de elemente după criterii date.
Joc: „Ghici ce s-a schimbat?”
Jocul acesta este foarte potrivit pentru perioada în care școlăreii vor învăța/exersa figurile geometrice și, în plus, le dezvoltă atenția și spiritul de observație.
Regulile jocului sunt simple și atractive:
Regulile jocului sunt simple și atractive:
miercuri, 12 iulie 2017
Planificare calendaristică integrată pentru clasa pregătitoare (model)
Tot căutând să-mi organizez oarecum ideile și materialele de care voi avea nevoie în clasa pregătitoare, am găsit un model de planificare integrată anuală care mi s-a părut un foarte bun punct de plecare. Câteva argumente m-au determinat să-mi îndrept atenția asupra acestui model de planificare:
Ideile vin tot din idei!
În curând vom începe clasa pregătitoare. Știu din experiență că, cu cât sunt mai mici, școlăreii au nevoie de atenție, de activități vesele, interesante, care să-i implice și să le stimuleze curiozitatea și disponibilitatea de a-și însuși noi cunoștințe într-un mod plăcut, firesc.
marți, 11 iulie 2017
Clasa pregătitoare...la început de drum
Parcurgerea unui drum începe, inevitabil, cu primii pași care - în opinia mea - sunt cei mai importanți. Dacă primii pași pe care îi faci într-o călătorie sunt pași siguri, bine planificați, atunci restul pașilor vor veni (aproape) de la sine.
duminică, 9 iulie 2017
Clasa ariceilor (material pentru decorarea sălii de clasă)
Se spune că ariciul este sfătuitorul lui Dumnezeu... Tocmai de aceea acest simpatic animal țepos poate reprezenta cu succes imaginea unor școlărei timizi, aflați la început de drum.
vineri, 7 iulie 2017
Clasa buburuzelor (material pentru decorarea sălii de clasă)
Cui nu-i plac buburuzele? Sunt vesele, simpatice, colorate și, asociate cu imaginea zilelor plăcute de primăvară, pot reprezenta cu succes imaginea unui nou început de drum.
miercuri, 5 iulie 2017
Clasa strumfilor (materiale pentru decorarea sălii de clasă)
Simpaticii strumfi pot fi mascota ideală pentru cei mai mici școlărei - elevii clasei pregătitoare. Sala de clasă va deveni, cu siguranță, un spațiu vesel și primitor în compania acestor veseli prieteni.
marți, 4 iulie 2017
Sloganul clasei: „Românașii”
Chiar dacă este vacanță, nu strică să ne ocupăm de realizarea unor materiale care ne vor fi foarte utile înainte de începerea noului an școlar.
duminică, 2 iulie 2017
VACANȚA în orașe mici...VACANȚA în orașe mari...
Vacanța mare este așteptată cu mare nerăbdare de toți copiii. Atâtea zile libere, fără un program fix, cu ore nenumărate de joacă și distracție...multă distracție. Da! poate în orașele mari...
Abonați-vă la:
Postări (Atom)