Activitatea 1: Săptămâna trecută am vorbit puțin despre culorile primare: roșu, galben, albastru și am pictat steagul României. Acum, în cadrul proiectului „Veseli românași” vom confecționa un steag din aceste planșe pictate și vom realiza o primă activitate în cadrul proiectului. Prin urmare, activitatea se va desfășura cât se poate de simplu: vom decupa steagul pictat, îi vom aplica o codiță din frigărui și...gata steagul.
Activitatea 2: Activitatea este prevăzută pentru a se desfășura în echipe de 3 elevi. Școlăreii primesc conturul României imprimat pe trei coli colorate: roșu, galben albastru. Din cele trei culori ei vor reface conturul „întregit” al țării. Elevii primesc, în plicuri, bucățile deja decupate și, pe planșa -suport, vor reface harta țării:
Activitatea 3: În cadrul acestei activități vom discuta puțin despre portul nostru popular, despre momentele în care au constatat că oamenii îmbracă aceste costume - ziua comunei, la biserică, etc. Pentru a le prezenta „pe viu” această îmbrăcăminte tradițională, voi aduce în fața copiilor două costume populare: unul femeiesc și unul bărbătesc. Împreună cu ei le vom analiza și vom observa din ce sunt compuse aceste costume populare, cum se numesc părțile componente, cum este ornată ia femeiască și cea bărbătească. Costumele, așezate pe umerașe, vor sta expuse în fața copiilor în timp ce ei primesc următoarea sarcină: fetele vor orna costumația fetițelor, iar băieții pe cea a băiețeilor. La final fiecare decupează imaginea și lipim pe conturul tricolor al României realizat în cadrul
Activității 1. Materialul folosit este cel prezentat mai jos:
Activitatea 4: În cadrul acestei activități fiecare școlărel va primi un vas pe care să îl decoreze cât mai frumos. Acum ei pot folosi tehnici combinate: pictură, colorare cu carioci sau culori, le voi pune la dispoziție câteva ornamente pe care le pot lipi. În funcție de opțiunile fiecăruia, școlăreii vor primi materialele necesare și vor orna vasul cât mai frumos:
Activitatea 5: Vom confecționa, din hârtie creponată, trei ștergare: roșu, galben și albastru. Confecționarea acestora se realizează foarte simplu: decupăm trei dreptunghiuri pe care le franjurăm la capete. Aceste dreptunghiuri vor fi de mărimi diferite: cel mai mare va fi de culoare roșie, apoi galben și cel mai mic albastru. Cu ajutorul cariocilor vom decora ștergarele cât mai original folosind linii, puncte, cercuri etc. La final vom suprapune cele trei ștergare astfel: albastru, roșu, galben și le vom „strânge” la mijloc cu ață. Vom obține un ștergar pentru fiecare echipă și îl vom atașa hărții realizate la activitățile anterioare.
În finalul proiectului - miercuri - vom dansa Hora Unirii și vom mânca ciocolată „Rom” .
Sperăm că activitatea noastră va fi pe placul unora din cei care ne vizitează. Deocamdată activitățile sunt în fază de proiect, dar vom atașa, cu siguranță, și câteva fotografii care să ilustreze modul în care am lucrat noi.
Multumesc pentru sugestie. Felicitari! O idee minunata!
RăspundețiȘtergereCu mare plăcere! Ne bucurăm dacă v-am fost de ajutor.
RăspundețiȘtergere